160228 Linkšpings Vilmos Gallo jublar efter Daniel Rahimi kvitterat till 1-1 efter 9 sekunder sedan BrynŠs ledningsmŒl under ishockeymatchen i SHL mellan BrynŠs och Linkšping den 28 februari 2016 i GŠvle. Foto: Simon HastegŒrd / BildbyrŒn / Cop 118 …
Timrå IK

Timrå värvar back och forward med landslagsmeriter

ANNONS

Efter att säsongen tagit slut har det gått segt med nyförvärven för Timrå men i dag presenterar klubben två spelare på en gång. Det handlar om forwarden Vilmos Gallo från Linköping och backen Maksims Ponomarenko från Lørenskog.

Vilmos Gallo kommer närmast från Linköping där han spenderat sina senaste fyra säsonger. Totalt gjorde han 101 matcher för klubben i SHL menlämnade tidigare i veckan Linköping, där han haft en tillbakadragen roll senaste två åren, för chansen att få mer speltid.
— Vilmos är en ung och talangfull forward med både SHL och landslagsrutin. Han är en väldigt spännande spelare som kommer att bli intressant att följa under säsongen och vi är väldigt glada över hans signatur, säger Timrås sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida.

Maksims Ponomarenko är en lettisk back som tillhört norska Lørenskog sedan 14 års ålder. Under åren i Norge har det blivit hela 121 matcher i den högsta serien för 20-åringen som också hunnit debutera i det lettiska landslaget.
— Maksims är en ung och ambiös fysisk back med mycket A-lagsrutin. Det ska bli väldigt spännande att följa och se hans utveckling här i Timrå, säger Norberg.

Den här artikeln handlar om: