Johnson, bröderna Westerholm och Zaborsky.
SHL

De lämnar Brynäs – men tränarna förlänger

ANNONS

Efter finalförlusten mot HV71 börjar det nu hända saker i Brynäs lagbygge. Idag kom beskedet att Jonathan Pudas är klar för Skellefteå, men också att fyra övriga spelare lämnar herrlaget.

Det rör sig om Ponthus och Pathrik Westerholm, förra säsongens skyttekung Nick Johnson, samt den slovakiske profilen Tomas Zaborsky. Zaborsky var lagets stora offensiva värvning inför säsongen, men det blev bara tolv SHL-matcher till följd av en skada. Han kom senare tillbaka till slutspelet och avgjorde bland annat en av finalerna mot HV71. Han blir dock inte kvar i klubben. Utöver det ryktas även jättelöftet Jesper Boqvist vara på väg bort.

Brynäs meddelade senare på sin hemsida att Tommy Sjödin och Jan Larsson blir kvar i klubben som assisterande tränare. De har skrivit på ett varsitt tvåårskontrakt. Sjödin kom tillbaka till klubben inför förra säsongen, medan Larsson varit assisterande tränare sedan 2009. De senaste säsongerna har han varit det i formen som videocoach.

Roger Melin, Brynäs nye huvudtränare, hade såväl Sjödin som Larsson som spelare under sin tidigare sejour i Gävlelaget.
– Jag har haft Roger som tränare under tre år. Han är jättebra att jobba med. Det blir intressant. Han har en annan ledarstil än Bulan och några förändringar blir det säkert. Men Roger gillar att spela en fartfylld hockey han med så någon större skillnad blir det inte. Jag har inte hunnit prata med honom än. Men det här blir toppen, säger Tommy Sjödin.

Larsson var med i det lag som vann guld med Melin som tränare 1999.
– Jag tycker att Roger är en av de bästa tränare jag haft. Han får många spelare att må bra. Han gör dem delaktiga och får dem att känna sig viktiga, säger han.

Färjestad jagar Brynäs stortalang

Den här artikeln handlar om: