Nail Jakupov.
Nyheter

Tidigare draftettan hett villebråd för mästarna

ANNONS

Bortsett från en bra rookiesäsong under lockoutsäsongen har Nail Jakupovs NHL-karriär varit ganska dassig. Den tidigare draftettan fick inte direkt till det i Edmonton och hoppades att en flytt till St. Louis skulle hjälpa för att lyfta.
Det gjorde det inte. Oftast har han stått utanför laget och när han spelat har det inte direkt slagit gnistror om honom heller.

Därför är det i allra högsta grad av nyhetsvärde att Gagarin Cup-mästarna SKA på måndagen trejdade till sig rättigheterna till Jakupov från CSKA (tillsammans med Nikita Kutjerov) i utbyte mot rättigheterna till Marcus Johansson och David Musil.

Med tanke på att SKA löper viss risk att tappa en del offensiva pjäser är det högst sannolikt att man kommer göra vad man kan för att få in Jakupov och hoppas få fart på denne.
SKA riskerar att tappa Ilja Kovaltjuk tillbaka till NHL. Diskussioner är på väg att börja ta fart, den stora frågan är bara hur stort intresset (lönemässigt) är för att plocka tillbaka honom efter fyra säsonger i KHL och om det blir högt nog för Kovaltjuk att tacka ja.

Det har tidigare även varit mer eller mindre självklart att SKA tappar både Vadim Sjipatjov och Jevgenij Dadonov till NHL. De kan mer eller mindre välja och vraka och dessutom få ganska bra kontrakt i NHL.
Men tonen tycks ha ändrats en del från hur självklart det är att de flyttar sedan NHL slog fast att de inte kommer släppa spelare till OS. Det är också något som gör att SKA hoppas få behålla även Kovaltjuk en säsong till.
– Jag tror att Iljas dröm är att få spela OS. Vi hoppas att Sjipatjov, Dadonov och Kovaltjuk kommer att fortsätta spela för oss i och med att det är ett OS-år, säger Aleksandr Medvedev, som är ledamot i klubben, till championat.ru.

Klubben ska dessutom ha gjort klart med världsmästaren Sergej Kalinin, som spelat i Nordamerika de två senaste säsongerna och som tidigare spelade KHL-hockey för Avangard.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch