Mikael Backlund.
Nyheter

Coachen vill nominera svensken till Selke Trophy: ”Han hade ett genombrott i år”

ANNONS

Mikael Backlund har sin poängmässigt bästa NHL-säsong bakom sig. Nu väljer Joel Otto, assisterande tränare för WHL-laget Calgary Hitmen och tidigare spelare i Calgary Flames, att hylla svensken. Otto passar även på att lyfta Backlund som ett tänkbart namn till Selke Trophy.
– Han hade verkligen ett genombrott i år. Selke handlar om defensivt spel men är också en mix av offensiv skicklighet. Mikael passar verkligen in i den formen, har Otto sagt till nhl.com.

WHL-coachen utvecklar sitt resonemang gällande varför han tycker att svensken ska vara aktuell för det prestigefyllda priset.
– Han och hans lina spelade mot de största kedjorna men han lyckades ändå producera offensivt. Han har utvecklats till en komplett tvåvägsspelare, sa Otto och slog fast att Backlund har allt som behövs för att ha chansen till en nominering.
– Han exemplifierar så mycket av vad Selke handlar om.

Backlund stod den här säsongen för 53 poäng på 81 spelade matcher och hade en plus/minus-statistik på +9. I år var det Patrice Bergeron, Boston Bruins, Ryan Kesler, Anaheim Ducks, och Mikko Koivu, Minnesota Wild, som nominerades till Selke Trophy.

Den här artikeln handlar om: