Södertälje SK

Åkte ur allsvenskan med Västerås – får ny chans i ligan

ANNONS

Södertälje SK fortsätter att plocka spelare från degraderade Västerås. Efter arr ha hämtat hem veteranen Stefan Gråhns härom dagen blev det på fredagen klart att man värvar 27-årige forwarden Markus Persson från samma klubb.

Masen, med Björbo som moderklubb, fick säsongen spolierad av skador och gjorde bara elva matcher för Västerås i Hockeyallsvenskan och ytterligare fem i kvalserien. Detta efter att ha svarat för 30 poäng (13+17)  på 47 matcher för Tingsryd säsongen dessförinnan.
– Markus är en spelare med stor skicklighet som egentligen har alla de verktyg en bra hockeyspelare behöver. Han kan själv påverka matchbilden genom att producera men också göra sin omgivning bra. Jag ser också att Marcus seriösa målmedvetenhet kommer att bli en bra vägvisare för hela gruppen, säger SSK:s tränare Mats Waltin.

Markus Persson spelade i Leksand som junior och hann med en allsvensk säsong med klubben innan han hamnade i Hockeyettan och sedermera även i norska Stjernen en sväng. På meritlistan har han flera juniorlandskamper.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL