Marc-Édouard Vlasic.
VM 2014

World Cup-backen klar – förstärker Kanadas VM-lag

ANNONS

Det är inte bara Torontos Mitch Marner som ger Kanada en extra VM-boost. Nu finns även en olympisk mästare och World Cup-vinnare med i laget. På Hockey Canadas VM-sida finns nämligen San José Sharks backankare Marc-Édouard Vlasic namngiven bland de uttagna spelarna.

30-åringen har representerat Kanada vid två VM-turneringar tidigare, 2009 och 2012, och har ett silver med sig från den första turneringen. Han ingick sedan i det kanadensiska lag som tog hem OS-guldet i Sotji för tre år sedan och höstens World Cup-lag.

Efter att ha varit med om att ta San José Sharks till Stanley Cup-final i fjol spelade Vlásic 75 matcher och gjorde 28 poäng (6+22) den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL