SLUTSPELSKRIGARE. Jonathan Granström spelar vanligtvis sin bästa hockey i de tätaste matcherna.
SHL

Skitgörats okrönte konung skyr inga medel: ”Gäller att bidra på alla sätt”

Han är en spelare som tenderar att hamna i fokus i slutspelstider. Jonathan Granström skyr inga medel för att vinna matcher. Det gör honom till skitgörats okrönte konung.
– Det gäller att bidra på alla vis, både att producera och spela fysiskt. I slutspelshockey ska man spela hårt och rejält, så är det bara, säger Granström till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Är det i kväll det avgörs vilka som blir svenska mästare 2017? Brynäs har 3–2 i matcher på HV71 och chansen att döda säsongen via seger hemma i Gavlerinken Arena. Det skulle i så fall vara lagets första SM-guld sedan 2012.

En spelare som kommer att bli viktig för Brynäs i kvällens guldjakt är masen Jonathan Granström, 31. Han var med och vann då Brynäs tog sitt senaste guld och återvände inför säsongen till Gävle efter två år i Luleå.
– Det har så här långt varit som en finalserie ska vara. Jämna, täta matcher och små marginaler som avgör. Jag tycker att vi har fått ett bra läge samtidigt som gruppen känns stark och hungrig på att vinna en match till, säger Jonathan Granström när hockeysverige.se träffar honom efter en högljudd och lättsam träning dagen innan finalseriens sjätte match.

I finalseriens senaste tre matcher har bortalaget något överraskande vunnit. Men att det skulle kunna påverka kvällens match har Granström svårt att se.
– Vi har varit starka på hemmaplan hela säsongen och jag vet att vi kommer ha en fantastisk publik med oss här imorgon (läs: i dag). Det ska enbart gynna oss.

Upplever du att ni spelat bättre på hemmaplan även om inte resultatet blev som ni hade hoppats på i senaste matchen här i Gavlerinken?
– Nja, jag tycker väl att vi blandat och gett lite. Det kanske blir så när man vill lite mycket på hemmaplan och man går lite väl mycket framåt ibland.
– Vi ska se till att hålla ihop det, gå när vi har lägen och även spela smart när det behövs.

När hockeysverige.se träffade dubble svenska mästaren från 1982 och 1984, Peter Gradin, under tisdagen upplevde han det som att Brynäs verkligen spelar slutspelshockey. Det vill säga sarg ut och enkelheten i första rummet. Jonathan Granström upplever också att det är skillnad att spela slutspelshockey jämfört med i grundserien.
– Slutspelshockeyn brukar bli lite mer intensiv och det blir mer fysiskt. Det är mycket som står på spel nu och mycket viljor där ute. Det är helt klart den roligaste tiden på säsongen.

Spelar ni en enklare hockey i slutspelet?
– Jag skulle säga att vi försöker spela en smart hockey. Vi ligger på HV71 och försöker vara kreativa när det behövs. Samtidigt gäller det att folk med sig hem om det behövs.

Hur viktigt är det mentala spelet?
– Det är många små pusselbitar som är avgörande i en finalserie så det gäller att vara bäst på att lägga dom.
– Jag tycker att vi har ett lag som kan hantera alla delar på isen. Men framför allt har vi i princip fem femmor som kan vara med och producera. Vi försöker se till att minst en kedja alltid är bra, men i morgon ska vi se till att alla är bra.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”I SLUTSPELSHOCKEY SKA MAN SPELA HÅRT OCH REJÄLT”

Jonathan Granström har iklätt sig rollen att vara en tuff, fysisk, verbal och jobbig spelare att möta. En roll som han är van och villig att ta.
– Jag har alltid spelat ganska fysisk så det känns mest naturligt. Det gäller att bidra på alla vis, både att producera och spela fysiskt. I slutspelshockey ska man spela hårt och rejält – så är det bara.

I senaste finalen händer en uppmärksammad incident i spelargången innan matchen. TV-bilderna därifrån visar då Granström sätter in en smäll på HV71:s Lias Andersson. En incident som Brynäsforwarden tonar ned med en axelryckning.
– Dom började putta på oss och det blev lite grinigt, men det är sådant som händer i slutspel.

Är det en ganska skön del av slutspelshockeyn enligt dig?
– Som sagt var, jag tycker att vi kan hantera alla omgivningar oavsett vad det blir, säger Jonathan Granström med ett leende under det rejäla skägget.

Nu är Brynäs nära att vinna sitt 14:e SM-guld. Den här säsongens upplaga är kanske det laget som har gått framåt och utvecklats mest under säsongen av alla lagen i SHL.
– Framför allt tycker jag att vi haft en otrolig lagmoral under hela säsongen och väldigt högt till tak. Sedan tycker jag också att vi har spelat bra stora delar av säsongen. Vi hade en liten svacka ett tag, men jag tror att det var bra för oss så vi fick komma ihop och vända det där.
– Vi har väldigt många bra spelare och två bra målvakter och det tycker jag har gett oss mycket.

Hur gärna ställer du dig på torget här i Gävle för att ta emot folkets hyllningar ännu en gång?
– (Skratt) Hemskt gärna, men vi ska först fokusera på den här matchen hemma och försöka vinna den, säger Jonathan Granström som också är imponerad över sin moderklubb Moras resa som slutade med avancemang till SHL.
– Dom har gjort en fantastisk säsong. Det är jättekul för både laget och bygden att dom får komma upp i SHL igen. Det ska bli roligt att se hur det går för dom. Jag är övertygad om att Mora kommer satsa hårt och göra sitt bästa för att få ett slagkraftigt lag.

Nu vet jag att du har ett stort Brynäshjärta, men finns drömmen där någonstans att en gång i framtiden ska få spela i SHL med Mora?
– Oj… Det där har jag faktiskt ingen aning om. Nu har jag två år kvar med Brynäs och jag har full fokus på det, avslutar brynäsmasen med ett leende.

”Ytterst tveksamt att han är med”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten