161201 Domaren Marcus Linde tillsammans med HV71:s Martin Thšrnberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och DjurgŒrden den 1 december 2016 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …
SHL

Tung nyhet för HV71 – har fått svidande avbräck till kvällens finalomgång

ANNONS

HV71 hoppades in i det sista att Martin Thörnberg skulle vara med i finalmöte med Brynäs IF i dag. Men nu står det klart att HV-stjärnan inte finns med i kvällens laguppställning. Anledningen till att Thörnberg inte kan medverka är – med största sannolikhet – för att han träffades av en puck mellan benen efter att Jonathan Pudas skickat iväg ett slagskott i den senaste finalmatchen. HV-spelarens suspensoar sprack och han fick efter mötet uppsöka sjukhus.

Thörnberg har varit en viktig nyckelspelare för sitt lag under den tuffa finalomgången där det just nu står 2-2 i matcher. Han har hittills gjort tre mål mot Brynäs och varit en bidragande orsak till att HV71 lyckats studsa tillbaka i två matcher efter att han kvitterat sent under ordinarie matchtid. Under slutspelet har 33-åringen gjort 10 poäng på 13 spelade matcher.

I Thörnbergs frånvaro blir det Simon Örnerud som tar över kaptensbindeln.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL