Sök
Patrick Cehlin.
SHL

Från skadehelvete till terrordåd: ”Var som en krigszon”

Det har varit ett minst sagt omtumlande år för Patrick Cehlin. Från att ha varit VM-spelare i våras gick han till att missa stora delar av årets säsong med en hjärnskakning. Som inte det vore nog tvingades han också uppleva det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan.
– Det var fruktansvärt obehagligt att se kroppar liggande på gatorna och folk som flyr i panik, säger stockholmaren till hockeysverige.se.

Om vi börjar med fredagen 7 april 2017 så var det en dag som för alltid kommer att minnas av de flesta svenskar – och kanske speciellt då Patrick Cehlin. Den skicklige forwarden, född och uppväxt i Stockholm, var nämligen på plats i centrum när den hemska terrorattacken på Drottninggatan ägde rum.
– Jag var inte på Drottninggatan när det hände, men kom dit strax efter. Det var ingen rolig känsla att vara mitt i kaoset. Folk som sprang i panik och poliser som skriker att man måste lämna Stockholm City så snart som möjligt. Sedan var det fruktansvärt att se alla kroppar och det var inget man trodde skulle hända i Sverige.
– När vi var mitt i allt började det också gå rykten om att det sköts både här och där och ingen visste vad som egentligen var sant. Affärer bommade igen och folk gör allt de kan för att ta sig därifrån, berättar Cehlin för hockeysverige.se.

Det finns ett uttryck som lyder: ”inget ont som inte för något gott med sig” – och det passade också in väl denna hemska fredag. Mitt i bedrövelsen visade nämligen stockholmarna sig från sin bästa sida och gjorde allt för att hjälpa varandra. Under hashtagen #openstockholm på Twitter fullkomligt vimlade det av generösa människor som erbjöd alla de som blivit fast i stadskärnan hjälp på olika sätt. En generositet och medmänsklighet som också Cehlin bidrog till.
– På något sätt kan man som stockholmare ändå känna lite stolthet över det, även om det som hände var fruktansvärt. Alla möjliga människor med alla möjliga olika bakgrunder gjorde allt för att hjälpa till och det blev något fint av det. Jag såg detta, hade bil i stan och tänkte att det var självklart att jag också skulle göra något.
– Jag twittrade att jag hade bilen med mig och kunde skjutsa hem folk som behövde hjälp. Några hörde av sig och det slutade med att jag körde hem några stycken. Samtidigt vill jag inte att det framstår som att jag gjorde något hjältedåd, utan det var helt enkelt en självklarhet att göra det.

”TUFFT NÄR FOLK FAR MED OSANNINGAR”

Foto: Bildbyrån

De fruktansvärda händelserna i Stockholm var annars bara toppen på isberget under ett tungt år för den landslagsmeriterade forwarden. Efter att ha spelat VM förra våren missade han större delen av årets säsong på grund av en hjärnskakning och stannade i slutändan endast på 17 matcher.
– Det har varit tufft och var absolut inte det man hoppades på när man spelade VM i våras. Jag hade en bra sommar, ville etablera mig i landslaget och visa att VM inte bara var en engångsgrej och istället händer detta.
– Man kan definitivt säga att det varit en emotionell berg-och-dalbana och en väldigt speciell situation. Det hela har inte heller blivit lättare av att jag suttit med ett utgående kontrakt. Att undra var man ska spela nästa år har varit ytterligare ett moment att tänka på som gjort det jobbigt när man inte har mått bra.

En bit in under säsongen började elaka rykten cirkulera om att Cehlin egentligen inte var skadad, utan istället avstod från att spela matcher på grund av konflikter med lagkamrater. Skriverier och prat som huvudpersonen själv försökte lägga åt sidan, även om det inte var lätt.
– Till en början försökte jag bara stänga ute det. Jag kände att jag inte kan fokusera på vad fans skriver och säger. De som inte upplevt att spela hockey på den här nivån och varit i den sitsen förstår inte hur en huvudskada som denna kan påverka en.
– Samtidigt som man försöker intala sig själv att inte lägga någon vikt vid det är det på ett sätt ändå svårt att inte bli påverkad. I en värld med sociala medier får man ju reda på allt som folk tycker och tänker, oavsett om man vill det eller inte.
– Det är tufft när folk far med osanningar och det för varje gång det förs vidare kryddas lite extra. Sedan skrivs det om det som sägs och det blir till en sanning. Det är klart att det är tufft, men i slutändan försökte jag bara fokusera på att bli frisk.

Hur mår du idag?
– Jag tycker att jag mår bra. Jag har börjat hålla igång nu och kroppen svarar bra på den träningen jag har kört. Samtidigt är det många små steg som måste tas, men jag och doktorerna är hoppfulla om att jag blir helt återställd.
– Vi har en plan och går efter den när det kommer till rehab och träning.

FANNS INTRESSE FRÅN DJURGÅRDEN – MEN BLEV INGET KONKRET

Foto: Bildbyrån

När nästa säsong väl drar igång så återfinns också Cehlin i en ny tröja. Forwarden har nyligen skrivit på för Luleå – där det blir en nystart som forwarden ser fram emot. Samtidigt hade han inte haft något emot att stanna i Ängelholm.
– Jag hade diskussioner med Rögle och hade kunnat tänka mig att stanna. Jag trivdes bra med tränarna och folket runt föreningen och att vara kvar var ett av mina huvudalternativ om jag skulle fortsätta i Sverige.
– Rögle tyckte dock att det var för riskabelt och en för dyr investering att göra om jag inte skulle vara hundra återställd, så därför blev det ingen fortsättning.

Många hade trott att du skulle landa i Djurgården istället. Var det någonsin aktuellt?
– Vi hade också en dialog, men det blev aldrig mer än att de sa att de var intresserade. Jag pratade med Robban Ohlsson, deras tränare, som jag känner sedan tidigare, medan min agent pratade med Jocke Eriksson. Båda sa att de var intresserade men det blev aldrig något konkret av det.
– Av olika anledningar från deras sida så ville dem att jag skulle sitta lugnt i båten och vänta till runt midsommar för att eventuellt få ett kontrakt och med tanke på min situation så var det en för stor gambling för min del. Jag ser fram emot att få spela i Luleå och de presenterade en lösning som för min del var väldigt intressant.

Vad var det som lockade med Luleå – som ändå kommer från en misslyckad säsong?
– Framförallt hur de ser på mig som spelare och vad de har för förväntningar på mig. De vill att jag ska vara en spelare som bidrar i båda ändar och ville inte bara ha mig för min offensiv, utan också för att de ser mig som en hårt jobbande spelare som är bra i boxplay. De vill att jag ska spela en stor roll i båda ändar av isen och vill också att jag ska vara en ledare i omklädningsrummet.
– Deras sätt att se på mig går hand i hand med hur jag själv ser mig som spelare, därför kändes det väldigt bra. Att de förväntar sig att jag ska vara en spelare som är ledande i alla delar av spelet är en utmaning som lockar.
– Dessutom gillar jag de värvningar som Luleå gjort och den satsning de nu gör på att ”försvenska” laget lite mer.

Cehlin gör ingen hemlighet av att han också ser Luleå som en möjlig språngbräda mot större uppdrag – för innerst inne är det som driver honom framåt en målsättning att en dag ta sig tillbaka till utlandet i allmänhet och NHL i synnerhet.
– Jag har ett driv där jag vill spela på så hög nivå jag bara kan. Sedan jag åkte hem från Nordamerika har jag hela tiden burit med mig en målsättning om att komma tillbaka.
– Den gångna säsongen blev ett gupp på vägen, men annars känner jag att jag var på väg åt rätt håll. Jag har det inre drivet att ta mig utomlands, men samtidigt finns det annat som också lockar. Bara det att vinna matcher och få spela slutspel är något jag känner ett sug efter, som jag hoppas uppnå under min tid i Luleå. Det är klart att man blir sugen att spela när man ser slutspelsmatcherna inför fulla arenor på TV.
– Först och främst nu är dock bara mitt fokus på att komma tillbaka till den nivå jag var på innan hjärnskakningen – och jag vet att jag har verktygen som krävs för det om jag bara får vara frisk, avslutar den vältalige stockholmaren.

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten