Lars Johansson.
SHL

Mora vill ta hem guldmålvakten: ”Har pratat med honom”

ANNONS

Mora IK vill behålla den gångna säsongens målvaktspar Christian Engstrand och Mattias Pettersson, men är även intresserade av att plocka hem ett välbekant ansikte: tidigare Frölundakeepern Lars Johansson.
– Det är klart att han finns där, säger Moras sportsligt ansvarige Anders Sundby till Dalarnas Tidningar.

Festyran börjar lägga sig i Mora. Två veckor efter att det blev klart att klubben spelar i SHL till hösten har arbetet med att bygga ett lag inför återkomsten till högstaligan. Hittills står det klart att tränarduon Jeremy Colliton och Tomas Mitell lämnar klubben och att Mattias Karlin, senast i Västervik, tar över som ny coach.

På spelarsidan har Mora aviserat att man vill behålla de båda målvakterna man använde under säsongen, Christian Engstrand och Mattias Pettersson. Andra SHL-klubbar, däribland Rögle, har visat intresse för Engstrand, men enligt Moras nya sportchef Anders Sundby är det inte troligt att han använder sin out-klausul och lämnar klubben.
– Som jag förstår så funderar han inte på att använda den. Men man ska förstås aldrig säga aldrig. Han är en av flera spelare vi jobbar mycket med på att få helt klart, säger Sundby till Dalarnas Tidningar.

Men det stannar inte med Engstrand och Pettersson om de förlänger kontrakten. Enligt DT är Mora även intresserade av att värva 29-årige Lars Johansson, i fjol svensk mästare med Frölunda. Johansson har spelat för Chicago Blackhawks farmarlag Rockford Icehogs den här säsongen och sitter på ett utgående kontrakt. Sundby bekräftar intresset, men har inte pratat med målvakten personligen.
– Nej, inte än. Peter (Hermodsson) har pratat med honom men det har inte varit något mer konkret. Det är klart att han finns där, säger han till DT.

Johansson är fostrad i Avesta BK, men spelade juniorhockey i Mora och seniordebuterade med klubben i SHL säsongen 2007/08 och var klubben trogen till han flyttade till Västerås 2011. Han kom till Frölunda 2013 och gjorde tre säsonger för klubben innan han skrev NHL-kontrakt med Chicago efter förra säsongen. Han har fortfarande ett år kvar på kontraktet han skrev med Frölunda 2015.

Andra spelare som Mora siktar på att försöka behålla är Nathan Deck, Kevin Gagné, Matt Bailey och Pierre Engvall, som har flugit till Toronto för att avsluta säsongen med ett provspel med Toronto Marlies i AHL, men ändå uppges vara intresserad av en fortsättning i Dalarna.

Nykomlingen går miste om ytterligare en tränare: ”För långt att resa”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL