Sök
Ungdomshockeyn på framfart i Karlskrona …
SHL

Ungdomsverksamheten förändrades efter snabba klättringen i seriesystemet

Det kan ibland vara svårt för utomstående att förstå att en SHL-klubb inte bara består av det lag som står på isen i match efter match. Runt omkring laget finns en stor organisation som tar tid att bygga upp. Efter sitt snabba avancemang genom seriesystemet har Karlskrona inte haft den tiden.
— Den största skillnaden är väl att alla inte får vara med upp till U16, säger Magnus Olsson som är ungdomsansvarig i Karlskrona HK i en intervju med hockeysverige.se.

Året 2001 bildades Karlskrona HK efter att den förra klubben Karlskrona IK gått i konkurs och trots sin relativt korta historia är klubben väldigt framgångsrik. KHK fick börja om i Division 3 men efter fem säsonger i trean tog klubben steget upp till tvåan inför säsongen 2006/2007. Efter bara två säsonger där tog klubben ytterligare ett steg upp i seriesystemet när man klev upp i Hockeyettan. I ettan fortsatte framgångarna för Blekingeklubben och efter endast fyra säsonger hade man kvalificerat sig för Hockeyallsvenskan där man första säsongen tvingades kvala för att hålla sig kvar. Säsongen efter blev det däremot ett rejält lyft och klubben kvalade upp till SHL något man inte lyckades med – den säsongen. För året efter blev ett ännu större framgångsår och på våren 2015 var klubben klar för spel i högsta serien för första gången någonsin, bara 14 år efter att föreningen bildades.

För en klubb som bara sju säsonger tidigare spelat i tvåan är det tufft att ha en organisation runt klubben som håller samma nivå som laget. Spelare till a-laget kan alltid värvas in men allt från arena, organisation runt laget, marknadsavdelningar och kommunikationen förändras och ställs högre krav på.

Det som är det kanske allra viktigaste för att klubben på lång sikt ska kunna hålla sig kvar och etablera sig i den högsta serien är att ungdomsverksamheten håller en hög nivå och att man på så sätt får upp många egna spelare till a-laget. Hur ser den ut i KHK i dagsläget? Hur jobbar man för att få ungdomsverksamheten att hänga med resten av föreningens utveckling? Vad har man för mål med sin ungdomsverksamhet i framtiden?

Karlskrona har tidigare inte varit kända för att ha en bra ungdomsverksamhet men under åren har det förändrats och i dagsläget har klubben en bred verksamhet.
— Antalet barn som vill börja har ökat i takt med klubbens sportsliga framgångar så nu har vi faktiskt fått tacka nej till ungdomar för att vi helt enkelt inte har plats för fler. I dag har vi 470 ungdomar i vår verksamhet med två eller tre lag i varje årskull upp till U15. Från U13 har vi lite nivåindelning men alla ska få spela matcher, säger Magnus Olsson till hockeysverige.se

Vad har förändrats i ungdomsverksamheten under åren?
— På den lägre nivån var ju varje lag en klubb i klubben kan man säga och man kunde köra hela resan här. Nu är det svårare att göra den resan men istället för att varje lag är var för sig så är ungdomsverksamheten mer centraliserad. Under tiden i division 2 och 3 hade ju alla en möjlighet att stanna i Karlskrona under en längre tid, men är det inte så. Nu kan resan tyvärr ta slut i Karlskrona redan som U16-spelare.
— Under de sju år jag varit här har verksamheten skruvats lite på hela tiden. Vi vill framförallt ha utbildade tränare runt alla lagen för att alla spelare ska få en så bra utbildning som möjligt i alla våra lag. Det är väl de största skillnaderna i vår verksamhet.

Hur jobbar ni för att er ungdomsverksamhet ska hålla samma nivå som a-laget?
— Så länge som jag har varit här så har vi kört hårt på det här med skridskotekniken i alla åldrarna, så jag är nere i alla lagen och jobbar med det. Det är viktigt att så tidigt som möjligt få spelarna att förstå hur viktigt det är att kunna åka skridskor på ett bra sätt. Att kunna kombinera det med fysträningen i alla åldrar är också viktigt. Att ha välutbildade tränare som får mycket feedback så att man jobbar på samma sätt är också något vi jobbar mycket med.

Hur ser ni på elitsatsningar inom föreningen?
— Upp till U15 är det ju bredd och alla ska få spela matcher och utvecklas men det betyder ju inte att man inte kan träna bra även på den nivån för att förbereda dem för U16. Har man gjort det bra då och gjort en bra resa får man spela i U16 på elitnivå med Karlskrona. Sen värvar vi också in spelare till U16 som andra lag men vi tar mest in spelare från närområdet t ex Kallinge men det har blivit bättre med egna produkter allteftersom.
— Vi vill ju såklart helst använda våra egna produkter även i U16. Där har den goda och utvecklande träningen på tidig ålder gjort stor skillnad för att få oss att få fram fler egna spelare även i J18 och J20.

Vad har ni för målsättning med er ungdomsverksamhet?
— Vi har ju bredd upp till U15 sen är det elit. Vi jobbar med ungdomsverksamheten på bred front för att få bra utbildade spelare till U16 och i bästa fall få upp spelare i a-laget. Kan vi få upp en eller två varje år är det såklart positivt. Det ska vara så hög och bra utbildande verksamhet som möjligt för att utbilda bra spelare. Men vi har ingen målsättning med hur många vi ska vara till exempel.

På senare tid har det varit mycket uppmärksamhet kring Karlskronas ekonomi som efter ytterligare ett minusresultat den här säsongen nu hotar att påverka övriga delar av klubben. Ungdomsverksamheten har en egen budget men Magnus Olsson medger att det påverkar när klubben går dåligt ekonomiskt.
–Visst påverkar ekonomin verksamheten men jag vet att vi har hyfsat bra ekonomi i ungdomsverksamheten och vi ser till att ha bra utbildade ledare i alla ungdomslag och det får kosta för dels blir det böter annars och dels är det bra för klubben att ha välutbildade ledare som kan utvecklas spelarna, säger han till hockeysverige.se.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten