Nyheter

Återvänder till Sverige efter fyra säsonger på college

ANNONS

Han lämnade svensk hockey 2013 för att satsa på en collegekarriär i USA. Fyra säsonger senare återvänder 23-årige Villiam Haag till Sverige och Hockeyallsvenskan. I dag blev den tidigare Frölundajunioren klar för spel i Vita Hästen efter fyra år på Michigan State University.

Haag sköt 29 mål och gjorde 46 poäng på 41 matcher under sin sista säsong med Frölundas J20-lag. Under sina fyra säsonger i Ann Arbour har det blivit 27 mål och 53 poäng på 127 NCAA-matcher. Den gångna säsongen blev det sju mål och 15 poäng på 35 matcher.
Villiam är en karaktärspelare, mycket vältränad, stark skridskoåkare som kommer passa in bra hos oss. Jag känner till Villiam sen min tid som juniortränare i Frölunda och det känns mycket bra att han väljer Vita Hästen nu när han ska komma hem till Sverige, säger Vita Hästens tränare Jonas Johnson i ett pressmeddelande.

På meritlistan har Haag fyra SHL-matcher med Frölunda samt ett två matcher i Hockeyettan för Pantern. På meritlistan finns ett J20-SM-guld från 2011.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL