Jesper Lindgren.
Nyheter

Modobacken förlänger säsongen – testas i Toronto

ANNONS

Härom veckan blev han svensk J20-mästare med Modo. Men det innebär inte att säsongen är över för backen Jesper Lindgren. Nu drar han till Nordamerika för ett provspel med Toronto Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies.

19-åringen från Umeå draftades av Maple Leafs i fjärde rundan som 95:e spelare 2015 och har hunnit spela 30 SHL-matcher och 54 allsvenska matcher på seniornivå. Den gångna säsongen stod han för tre mål och 24 poäng på 50 matcher med Modo i Hockeyallsvenskan.

Toronto Marlies, där Andreas Johnsson, Dmytro Timashov och Tobias Lindberg återfinns, har två matcher kvar av grundserien, som avslutas i helgen. Marlies leder North Division och har redan säkrat en plats i Calder Cup-slutspelet.

Den här artikeln handlar om: