Nikita Kutjerov jublar efter ett av sina mål.
VM 2017

Den nya ryske superstjärnan kommer till VM

ANNONS

Nu börjar stjärnorna tacka ja till VM-spel. Det största namnet hittills som blivit klar för turneringen är Tampa Bays Nikita Kutjerov, som kommer förstärka Ryssland.

Ända sedan han slog sig in på permanent basis i NHL säsongen 2014/2015 har han varit en pålitlig poängspelare, strax under ligans absoluta elit. Den här säsongen har Nikita Kutjerov tagit klivet till att bli en superstjärna i NHL. Med sina 40 mål har han bara Sidney Crosby före sig i skytteligan, och hans 84 poäng räcker till en sjätteplats i NHL:s poängliga.

Men trots Kutjerovs jättesuccé missar Tampa Bay slutspel. Det gör att 23-åringen finns tillgänglig för VM. Föga förvånande har han tackat ja till spel för landslaget, skriver journalisten Igor Eronko på twitter. Det blir första gången Kutjerov spelar VM. I höstas var han däremot med och spelade World Cup.

Kutjerov är det klart tyngsta ryska namnet som missar slutspel. Han lär med andra ord få en tydlig stjärnroll i laget.

Hans lagkamrat i Tampa Bay, målvakten Andrej Vasilevskij, kommer också förstärka Ryssland i VM. Sedan tidigare har också Ivan Provorov, Philadelphias jättelöfte på backplats, tackat ja till spel.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL