Tomas Zaborsky och Nick Johnson.
SHL

Efter utklassningarna: Nu återvänder målkungarna till laguppställningen

ANNONS

Efter två raka förluster stuvar Thomas Berglund om i laguppställningen. Enligt uppgifter återvänder både Tomas Zaborsky och Nick Johnson till laget.

Efter den inledande 4-3-segern i Scandinavium har Brynäs åkt på två svidande nederlag i semifinalserien mot Frölunda. 1-6 hemma i Gavlerinken följdes upp av en 6-3-förlust senast. Nu väljer ‘Bulan’ Berglund att förändra i laget.

Den stora nyheten är att Tomas Zaborsky kliver in i laget igen. Zaborsky värvades till Brynäs som en tänkt målkung, men har bara spelat tolv matcher till följd av en skada. På dessa blev det 2+2. Han gör idag sin första match sedan slutet av oktober. Slovaken, som sköt 27 mål i finska ligan förra säsongen, bekräftar själv via sitt Instagramkonto att han är med i dagens matchtrupp.

Dessutom erfar hockeysverige.se att Nick Johnson också återvänder till laget. Johnson, som vann SHL:s skytteliga förra säsongen, har varit både skadad och petad under den senaste tiden. Han har bara funnits med i matchtruppen vid tre tillfällen under slutspelet så här långt. Senast följde han med laget till Göteborg, men fick finna sig i att sitta på en träningscykel och trampa under matchen. Han fick då inte ens byta om.

Enligt uppgifter till hockeysverige.se är det junioren Jesper Boqvist och Ponthus Westerholm som petas ur truppen. Den sistnämnde har gjort sex poäng på åtta slutspelsmatcher, men får alltså inte plats idag om våra uppgifter stämmer. Han får i stället följa matchen från läktaren.

Vid 13:30 bekräftade Brynäs hockeysverige.se’s uppgifter.

Pucken i Gavlerinken släpps klockan 15:15.

 

Den här artikeln handlar om: