Christopher Liljewall.
SHL

Rögle släpper åtta spelare – däribland kaptenen: ”Vi behöver göra förändringar”

ANNONS

Årets säsong var något av ett misslyckande för Rögle som var tvungna att kvala för att hålla sig kvar i SHL, ett kval man vann med 4-0 i matcher mot Bik Karskoga. Att behöva kvala för att hålla sig kvar var något klubben hade hoppats slippa.
—  Vi är glada över att vi ska spela i SHL för tredje raka säsongen men vi hade en högre målsättning och är såklart inte nöjda. Vi behöver göra förändringar för att undvika att hamna i den här situationen igen, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till klubbens egna hemsida samtidigt som klubben meddelar att man släpper åtta spelare inför nästa säsong.

Några notabla namn bland dessa åtta är bland annat Felix Schütz, Oscar Dansk och Christopher Liljewall. Schütz avgjorde fjärde matchen i kvalet och blev femma i den interna poängligan med 21 poäng. Dansk var förstemålvakt fram till det att Anders Lindbäck kom hem från Nordamerika och Liljewall var dels sexa i interna poängligan med 19 poäng men har också varit lagkapten i klubben senaste två åren.
— Jag förstår om några av besluten väcker känslor. Men vi har tagit de här besluten med Rögles bästa för ögonen. Vi vill tacka de här spelarna för allt de gjort i Rögletröjan och önskar dem lycka till i deras fortsatta karriärer, säger ”Masken” Carlsson.

Övriga spelare som får lämna Rögle är Dominik Granak, Patrick Cehlin, Viktor Lindgren, Victor Laz och Matt Fraser.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL