Växjö Lakers HC

Han är fansens favoritledare: ”Otroligt hedrad, stolt och glad”

ANNONS

Säsongen tog slut tidigare än väntat för Sam Hallam och hans Växjö Lakers. Nu får tränaren i alla fall lite plåster på såren. Ni har nämligen röstat fram honom som bästa ledare i Fansens Pris.
– Jag är otroligt hedrad, stolt och glad och det här är ju något som spiller över till laget och vår ledarstab, säger Hallam.

När hockeysverige.se, Elite Prospects och Svenska Fans tog fram kriterierna för Fansens Pris ville vi premiera individer inom sporten som genom sitt sätt att agera och uppträda främjar SHL som liga och ishockey som sport. Det var därför vi överlät åt fansen att avgöra vilka spelare, ledare, medieprofiler etcetera som får sådan genomslagskraft.

Vinnaren på ledarsidan gör det genom alltid vara tillgänglig, ärlig och öppen i sina möten med media, något som går igenom tv-rutan, radion och spalterna till fansen baserat på resultatet i vår omröstning.
– Jag försöker i alla fall, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam som tog hem utmärkelsen i mycket hård konkurrens med flera andra populära SHL-tränare.
– Sedan har jag också mina dåliga dagar när jag faller in i klyschor, när jag är irriterad och gör dåliga intervjuer. Men regel nummer ett när man gör media är att det inte är journalisten i sig man pratar med, utan de som är intresserade av resultatet, av en händelse som skedde eller vad det än kan vara.
– Jag blir lika less som många andra när jag tittar på sport och ser intervjuer där det inte sägs någonting över huvud taget. Jag försöker alltid vara ärlig utan att för den sakens skull såga laget.

I likhet med de tidigare två vinnarna, Sanny Lindström (bästa skribent) och Niklas Wikegård (bästa tv-profil), är Sam Hallam noggrann med att påpeka att han inte är ensam om att vinna det den här utmärkelsen, utan att det finns en omgivning som har bidragit.
– Det här är ju en lagsport och så fort det kommer in individuella priser i bilden har jag lite svårt att förhålla mig till det. Samtidigt är jag otroligt hedrad, stolt och glad och det här är ju något som spiller över till laget och vår ledarstab.

Växjös säsong tog som bekant slut tidigare än förväntat då uppstickaren Malmö slog ut seriesegrarna redan i kvartsfinalspelet. Sam Hallam erkänner att han inte har kommit över nederlaget ännu.
– Den processen är inte över än. Det är otroligt frustrerande att vakna och inte ha matchdag eller en dag inför match, där man får förbereda sig själv och spelarna på match. Jag har inte varit varit ledig en påsk på ett par år, så det tar lite tid att smälta det här, samtidigt som det är bra bränsle inför kommande säsong.

Under fredagen kommer vi att presentera vilken SHL-domare som har tagit hem Fansens Pris och nästa vecka kommer de tre finalister bland spelarna som ni har röstat fram att presenteras. Vinnaren bland dessa tre kommer att avgöras med en ny omröstning.

LÄS ÄVEN:
* Fansen har sagt sitt – han är Sveriges bästa hockeyskribent: ”Högst oväntat”
* Han är fansens stora favorit i tv-rutan: ”Jag är jäkligt stolt”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch