170402 Fršlundas Sean Bergenheim fŒr utvisning under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Fršlunda och BrynŠs den 2 april 2017 i Gšteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_109 …
SHL

Bergenheims utvisningar sänkte Frölunda – som var nära galen upphämtning

ANNONS

Brynäs tog kommandot i semifinalserien mot Frölunda när de kunde vinna på bortaplan med 3-4. Tre av målen i powerplay – samtliga gånger var det Sean Bergenheim som satt utvisad.
Frölunda såg uträknade ut – fram tills 65 sekunder återstod.

Slutspelets statistiskt sett bäste målvakt, Brynäs David Rautio, insjuknade under dagen och istället fick Felix Sandström ställa sig mellan stolparna. Den unge målvakten fick en kanonstart med en jätteräddning på Frölundachans i inledningen.
Efter två minuter åkte Frölundas Sean Bergenheim ut för en slashing. 55 sekunder senare låg pucken i Frölundas mål efter att Daniel Paille fått en jättefin passning från Jonathan Pudas och trampade förbi Frölundaförsvaret, bröt in på kassen och sprätte upp den på backhand bakom Johan Gustafsson. Felix Sandström fanns med i förarbetet.
— Jag försöker bara ta puckarna på mål och de går in just nu, kommenterade Paille sin målform till C More i första pausen.
Frölunda satte rejäl press på Brynäs i powerplay i slutet av första perioden. Men de lyckades inte få pucken förbi Sandström som spelade inspirerat.

Frölunda tog tag i taktpinnen rejält i den andra perioden men lyckades inte komma till de riktigt heta chanserna. Istället så var det Brynäs som i mitten av perioden kunde öka på till 2-0 genom Juuso Ikonen. Målet i powerplay. Utvisad var Sean Bergenheim.
— Jag försökte bara få pucken på mål och den fick en studs och gick in. Den tar vi, sa Ikonen.
Strax efter målet åkte Sean Bergenheim ut igen och då dröjde det bara 30 sekunder innan Kevin Clark kunde öka på till 3-0.
Jacob Blomqvist satte sedan dit fyran och då var Frölunda ett slaget lag. Göteborgarna bytte målvakt till den tredje perioden (Dan Bakala in istället för Johan Gustafsson) för att försöka få en reaktion…

…och den reaktionen kom. Sebastian Stålberg spräckte målnollan i mitten av perioden. Sen drog Brynäs på sig tre utvisningar i en och samma sekvens. Joel Lundqvist reducerade återigen med 65 sekunder kvar. Casey Wellman gjorde mål med 18 sekunder kvar och sen utbröt det palaver när domarna och sekretariatet verkade osäkra på en mängd saker gällande utvisningarna. Tekningen i mittzon gick tillslut och Frölunda fick en chans till och det var Joel Lundqvist som överlistade Felix Sandström. I tid hoppades nog merparten av publiken i Scandinavium. Men efter videbedömning dömdes målet bort då tiden ansågs vara ute.
— Det vi ifrågasätter är om vi kommer igång rätt med tekningarna i mittzon, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg efter matchen och hänvisade till att tekningen fick gå om flertalet gånger efter Frölundas 3-4-reducering.

Brynäs sköt sju skott på mål i den andra perioden och gjorde tre mål på dessa.
— Jag är inte nöjd och jag tycker inte vi kommer upp, summerade Roger Rönnberg matchen och kommenterade också att de nästan gick ikapp.
— Det här är slutspel. Man behöver så lite så svänger allt.

Brynäsmålvakten Felix Sandström befann sig mitt i händelsernas centrum.
— Jag hade ingen koll på vad klockan var. Men det är väl första gången man har haft tur med det, skämtade han.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL