170330 Moras Emil Bejmo deppar efter att Leksands Jon Knuts gjort 4-1 under ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Leksand och Mora den 30 mars 2017 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …
SHL

Leksand lever vidare: ”Vi har två kvar att vinna”

ANNONS

Leksand ger inte upp utan fajt. Match fem i kvalmatchserien mot Mora vann man enkelt med 4-2 på hemmaplan och ordnade fram en sjätte match i Mora på lördag.
– Det är bara en av tre. Vi har två kvar att vinna, säger Jon Knuts som bokfördes för två mål.

Leksingar har en längre tid varit irriterade på att SHL tvingar klubben att spela i blåa tröjor på hemmaplan, istället för sina klassiska vita – som är klubbens egentliga hemmatröjor.
Efter att i kvalet ha fått spela i sina vita tröjor i de två inledande hemmamatcherna, så valde man självmant att spela i blått i sin tredje hemmamatch för att bryta den negativa trejden.

Man valde också att byta ut tidigare givne ettan Atte Engren i mål och slänga in Henrik Haukeland, som inte spelat en match på en månad.
Det blev ett framgångsrecept. Leksand ordnade fram en sjätte match och en första – och enda – chans för Mora att avgöra matchserien på hemmaplan på lördag.

Leksand vann matchen med 4-2.
– Det är bara en av tre. Vi har två kvar att vinna, säger Jon Knuts till C More.

Knuts bokfördes för två mål i matchen, men gjorde troligen bara ett av dem. 1-0-målet i första perioden styrdes troligen in via Lukas Ericsson framför mål. Men det var där och då, i första perioden, som Leksand satte tonen för hela matchen. Man kom ut och körde över Mora, mer eller mindre.
– Vi tar tag i spelet från första perioden. Alla vill så extremt mycket nu, och det tycker jag syns, säger Leksands William Wikman som i andra perioden svarade för en mycket läcker passning bakom ryggen bakom mål in till Éric Castonguay fram till 2-0-målet.

– Jag hinner väl kika lite bak och ser en blå tröja, sen skickar jag in den bara. Sen är ju han kylig, säger han om framspelningen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL