DRAMATISKT AVANCEMANG. Frölunda är klart för semifinal efter Victor Olofssons övertidsmål.
Skellefteå AIK

Vilken vändning, Victor – Frölunda till semi efter rysare

ANNONS

Underläge 1–3 i matcher och brygga. Då reste sig Frölunda och slog tillbaka i kvartsfinalserien mot Skellefteå. I kväll vann de regerande svenska mästarna en högdramatisk sjunde och avgörande drabbning i Scandinavium efter att Victor Olofsson skjutit laget till en väntande semifinal mot Brynäs.
– Det är helt sjukt, säger segerskytten till C More.

Kvartsfinalserien mellan fjolårets finalister Frölunda och Skellefteå hade det mesta, så det var inte mer än väntat att den sjunde och avgörande matchen mellan lagen skulle avgöras efter förlängning.

Victor Olofsson blev den som frälste Frölunda när han prickade in segermålet knappa tio minuter in i förlängningen.
– Det är helt sjukt, galen stämning härinne, sade Olofsson efter segermålet – som kom nästan på dagen ett år efter att han var med om en jobbig degradering från SHL till Hockeyallsvenskan med Modo.

Olofsson och hans Frölunda lyckades därmed reda ut stormen och ta sig till semifinal trots att man låg under med 1–3 i matcher efter den fjärde kvartsfinalen i Skellefteå.
– Vi hade inget att förlora när vi låg under med 3–1 där. Det var bara att våga gå in och köra. Jag tror att vi har lyckats slappna av och köra, är hans teori.

Frölunda fick en drömstart på den svängiga matchen när Simon Hjalmarsson rakade in 1–0 redan efter 2.30. Detta sedan Joel Lundqvist bjudit på en suverän framspelning från sin position bakom målet. Frölund hade därefter två powerplay med en del goda chanser att utöka ledningen, men resultatet stod sig perioden ut.

DOMINANT FRÖLUNDA I TREDJE PERIODEN

När Skellefteå fick sina powerplay i andra perioden var precisionen desto bättre. Joakim Lindström, vikarierande lagkapten för avstängde Jimmie Ericsson, svarade för ett av de mäktigare avsluten vi har skådat i SHL den här säsongen. Han fullständigt bombade in ett slagskott i närmaste krysset från den högra tekningscirkeln och gav gästerna ny energi.

Med 5.39 kvar att spela av perioden var det sedan dags för en junior att kliva fram. Andreas Wingerli fick pucken av Fredrik Lindgren, klev in i slottet sköt 2–1 till Skellefteå efter att Axel Holmström skymt Johan Gustafsson i hemmamålet.

All press låg på Frölunda inför tredje perioden. Det var en press man axlade. 4.40 in i perioden hittade Victor Olofsson Jonathan Sigalet i backläge. Han utnyttjade en screen från Joel Lundqvist till att pricka in 2–2 bakom Joni Ortio. Målet gav blodad tand och Frölunda ägde stora delar av tredje perioden, ett spelövertag som bland annat resulterade i ett stolpskott från backen Jacob Larsson. Men trots 14–4 i skottfavör krävdes det förlängning för att skilja lagen åt.

Väl där studsade Skellefteå tillbaka och hade det mesta av trycket till en början, men det var Frölunda som stod för avgörandet. Victor Olofsson tog sig fram på högerkanten och sköt vackert segermålet som tar göteborgarna till semifinal mot Brynäs.
– Jag kommer i bra fart, var pigg eftersom det var tidigt i bytet, får en bra puck av (Nicklas) Lasu och försöker bara få den högt på första stolpen. Den går in där. Underbart! jublar han efter segern.

Semifinalspelet startar i Scandinavium på söndag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL