RÄDDAREN I NÖDEN. Felix Schütz fixade nytt SHL-kontrakt åt Rögle.
SHL

Rögle fick Schütz tillbaka till SHL: ”Såg aldrig pucken gå in”

ANNONS

Ängelholm kan pusta ut. Efter en lång och tuff säsong lyckades Rögle BK i kväll säkra sin plats i SHL även under säsongen 2017/18. Men det krävdes en sjujäkla rysare för att slå Bik Karlskoga i den fjärde kvalmatchen. Först 14.20 in i den andra övertidsperioden satte tysken Felix Schütz segermålet.
– Det är starkt gjort att klara sig kvar, för det har varit en jobbig säsong, säger tränaren Anders Eldebrink till C More efter 5–4-segern.

Det har inte funnits mycket positivt med årets upplaga av Rögle BK. Efter att ha undvikit kvalspel i fjol var förhoppningen att laget skulle ta nästa steg och slåss om en slutspelsplats i SHL den här säsongen. I stället kom 2016/17 att handla om förluster, skador och ännu fler förluster. Laget slutade näst sist i tabellen och tvingades som så många gånger tidigare kvala för att behålla sin plats i ligan.

Kvalserien mot Bik Karlskoga inleddes ängsligt, men efter att skåningarna vänt 0–2-underläge till en 5–2-seger i den första matchen har det gått som tåget. I kväll hade Rögle chansen att säkra sin plats i SHL i den fjärde matchen i Nobelhallen i Karlskoga, en chans man tog.

Men det var inte utan dramatik. De flesta trodde antagligen att segern var säkrad för Rögle redan i tredje perioden, där Sebastian Collberg hade skjutit 3–1 följt av Juliuz Perssons reducering och Daniel Sylwanders 4–2 i tom kasse. Men Bik Karlskoga gav sig inte i första taget. Med dryga två minuter kvar på klockan fixade Simon Mattsson 3–4 och bara 17 sekunder före slutet skyfflade backen Theodor Lennström in 4–4 som tog matchen till förlängning.
– Vi spelar lite svårt, bara slänger i väg puckar i stället för att åka ut med dem och lägga dem djupt i stället, sade Collberg till C More efter Rögles sena tapp.
– Vi jagar kvitteringen hela perioden. Sedan får de 4–2, men vi slutar inte kriga utan gör 4–3 och 4–4. Det är så jävla skönt att vi lever, tyckte kvitteringsskytten Lennström.

Den första förlängningsperioden blev mållös och det dröjde nästan 15 minuter in i den andra innan segermålet föll. Kort efter att Victor Ejdsell haft ett gyllene läge att förlänga serien klev Rögles tyske forward Felix Schütz fram och dödade densamma. Framspelad av Jack Connolly tryckte han pucken förbi Karlskogas hårt stridande målvakt Emil Kruse.
– Ska jag var ärlig hade jag det jobbigt i förlängningen eftersom jag hade kramp. Jag kunde knappt åka skridskor mer, så jag fick ta en liten timeout tills jag kunde säga till coachen att jag kunde spela igen, berättar segerskytten.
– Jag såg aldrig att pucken gick in, men kände att det var ett bra skott. Sedan hoppade killarna på mig och då visste jag att det var över.

Tränaren Anders Eldebrink var mer än allt annat lättad över det säkrade kontraktet.
– Det har varit en jobbig säsong och det har varit ett jobbigt läge. När man vet att det kanske är tio på kontoret som förlorar sin jobb om man åker ur är det inte så kul att ha ett sådant här jobb, säger han och hoppas på en bättre säsong till nästa år.
– Vi måste få in bättre spelare, värva mer spets och ha killar som går för det.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL