170327 Malmš Redhawks Robin Alvarez och Rhett Rakhshani jublar efter 2-1 under kvartsfinal 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Malmš Redhawks och VŠxjš den 27 mars 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Växjö Lakers HC

Skrällen fullbordad – Malmö klara för semifinal: ”Jag väntade bara på att få en chans”

ANNONS

Malmö är klara för sin första SM-semifinal på 16 år efter att ha slagit ut ligasegrarna Växjö i kvartsfinalen med 4-2 i matcher. Den sjätte kvartsfinalen vann man hemma med 2-1 där Växjös tidigare guldhjälte Rhett Rakhshani avgjorde.
– Jag väntade bara på att få en chans, och till slut fick jag en, säger Rhett Rakhshani.

2001 var senast Malmö var i SM-semifinal. Nu är man där igen efter att ha lyckats slå ut ligasegrarna Växjö i kvartsfinalen med 4-2 i matcher.
Man vann hemmamatchen ikväll med 2-1 efter en stormatch av Robin Álvarez och ett segermål från Rhett Rakhshani, som var guldhjälte för just Växjö för två år sedan.

Rakhshani slog till med sitt femte slutspelsmål när han prickade rätt på en studspuck framför Joacim Eriksson nio minuter in på tredje perioden. Ett mål där det var Álvarez som stod för förarbetet, precis som han gjorde när Noah Welch – via Nick Bailen – prickade in matchens första mål i första perioden.
– Det är så tajt där ute. Momentumet skiftar och det var likadant i dag också. Jag väntade bara på att få en chans, och till slut fick jag en, säger Rhett Rakhshani till C More och hyllade förstås den mäktiga stämningen i Malmö Arena.
– Ibland vill man bara suga i sig de här tillfällena. Ikväll är en sådan kväll.

Matchserien har varit stenhård. Tre av de sex matcherna avgjordes i förlängning, två andra slutade med uddamålsseger innan förlängning.
– Jag är grymt besviken. Vi är inte riktigt där vi vill vara när första matchen startar. Sen hittar vi det väl allt efter som, men vi är inte tillräckligt bra. Malmö är ett bättre lag, säger Växjötränaren Sam Hallam.

– Förra matchen var väl den enda som vanns med fler än ett mål, och det säger väl en del om hur jämnt det varit, säger han vidare innan beskriver känslan runt gruppen han jobbat med under säsongen:

– Vi har ju haft en lite annorlunda trupp i år, en lite yngre trupp som varit fantastisk att jobba med och det kommer så klart bli väldigt tungt att gå ut i omklädningsrummet nu och se besvikelsen i deras ögon och veta att man inte kunde göra mer för att de skulle få vara glada.

Eftersom Malmö är det lägst rankade laget av slutspelslagen och HV71 numera är topprankat så är det redan nu klart att det blir HV71 som står för motståndet för Malmö, som därmed får gå från att slå ut ettan till att ta sig an ligatvåan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL