KNOCKADES. Daniel Bertov blev liggande på isen efter Jacob Nilssons armbågstackling.
SHL

Ångerfull efter matchstraffet: ”Bad om ursäkt direkt”

ANNONS

Det var en smäll som fick känslorna att koka i Tegera Arena. Jacob Nilssons tackling i huvudet på Daniel Bertov renderade i match penalty och nu kan det vara slutspelat i SHL-kvalet för Moras stjärnforward.
– Det får vi ta då. Det är jättetråkigt det som hände och det var inte alls min avsikt, säger Nilsson till hockeysverige.se.

LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var under ett powerplay för Mora drygt åtta minuter in i matchen som det smällde. Moraforwarden Jacob Nilssons armbåge träffade Daniel Bertov i ansiktet och Leksandsbacken föll ihop på isen. Smällen väckte ett ramaskri bland hemmafansen och domarna var inte sena att ge Nilsson ett matchstraff som sedermera uppgraderades till ett match penalty.

23-årige Nilsson, som har varit en av Mora vassaste anfallsvapen under säsongen, var djupt ångerfull efter matchen, även om det blev seger med 6–1.
– För lagets skull är det fantastiskt skönt med vinst, men det är jättetråkigt att det blev som det blev, säger han med en nedslagen min till hockeysverige.se utanför Moras omklädningsrum cirka 20 minuter efter slutsignalen.
– Det var inte alls min avsikt att det skulle bli så här. Det är en duell och jag försöker gå och… ja, vad säger man, låsa händerna genom bröstet, men han har huvudet där jag inte tror att han har det. Den tar illa, tyvärr. Det var tråkigt.

Nilsson fick följa resten av matchen från läktarplats – tillsammans med vakter. Därifrån fick han se Johan Porsberger kvittera Moras ledning till 1–1 innan gästerna tog över matchen och sprang ifrån Leksand i den andra perioden.
– Givetvis vill man vara på isen och hjälpa laget. Det är mer nervöst på läktaren, konstaterar han.

Vad sa du till killarna i omklädningsrummet efteråt?
– Jag bad om ursäkt direkt och så där, försökte pusha på dem. Det var fantastiskt skönt att se dem kriga till sig den här segern.

Det positiva i situationen var att Bertov reste sig och spelade vidare. Han tar på sig lite av ansvaret själv för att det blev som det blev.
– Det är inte så mycket att säga om det samtidigt som jag kanske sätter mig i en dålig sits. Jag antog att han skulle gå efter pucken i första läget, men det gjorde han inte, säger Bertov som hävdar att han aldrig förlorade medvetandet.
– Nej, nej… Jag kände att smällen tog mot huvudet. Det var aldrig riktigt så att jag kände mig groggy, men det kändes att jag hade fått en smäll mot huvudet.
– När jag satte mig i båset gjorde vi lite tester. Jag kände ingen yrsel eller liknande. Då gjorde läkarteamet analysen att det inte var någon hjärnskakning samtidigt som jag hade ganska mycket adrenalin i kroppen.

Han räknar med spel i tisdagens fjärde möte med Mora på bortais.
– Det känns bra nu, vilket är det enda som betyder något och det ska inte vara några problem alls att spela på tisdag.

Jacob Nilsson kommer inte att finnas med på isen då. Att han fick match penalty medför att han åker på en automatisk avstängning på en match. Huruvida det kan bli en längre avstängning vill han inte spekulera i.
– Det får vi ta då. Det är jättetråkigt det som hände och det var inte alls min avsikt, men med resten får vi vänta och se, säger Jacob Nilsson.

TEXT: UFFE BODIN & RONNIE RÖNNKVIST

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch