AIK-maffian är redo för VM.
Nyheter

AIK-maffian ska vinna medalj åt Damkronorna – tror på brons

Det är några år sedan nu Sverige senast tog medalj i ishockey-VM för damer. När årets turnering drar igång om en vecka i Plymouth, USA, tror AIK:s Sabina Küller på en bronsmedalj.
— Givetvis siktar man alltid längre än kvartsfinal och ska jag säga någonting om vart vi hamnar så tror jag det blir på tredjeplats, säger hon i en intervju med hockeysverige.se som gjordes tillsammans med lagkamraterna Lisa Johansson och Sara Hjalmarsson strax innan avresan.

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nu är det många år sedan Sverige plockade hem en medalj i VM på damsidan. Närmare bestämt blev det brons 2007 när turneringen spelades i Winnipeg och Selkirk. Sedan VM drog igång 1990 har det faktiskt bara blivit två medaljer för Sverige. En andra, även det brons, medalj vann svenskorna 2005 när turneringen spelades i Linköping och Norrköping.

Inför årets VM som inleds i USA 31 mars är kanske inte förväntningarna jättestora på att Sverige ska ta hem en tredje medalj, men hoppet och tron kring att man ska lyckas finns inom gruppen. Tre spelare som förbundskaptenen Leif Boork hoppas lite extra på är ”AIK-maffian”, Lisa Johansson, Sabina Küller och VM-debutanten Sara Hjalmarsson. Hockeysverige.se slog sig ner med dom tre AIK-spelarna för en gemensam intervju inför avresan.
— Någonting bra har vi ändå gjort med AIK under säsongen. Det har ändå känts hyfsat samtidigt som det har gått väldigt upp och ner i SDHL. Jag tycker ändå att vi alla tre har presterat bra när vi varit med i landslaget, säger Lisa Johansson vars AIK blev utslagna i kvartsfinal i SDHL men ändå alltså fick tre spelare med i VM-truppen.
— Jag tycker att det är väldigt kul att bli uttagen till VM. Speciellt när turneringen spelas i USA, vilket känns väldigt inspirerande.

BESVIKEN PÅ PRESTATIONEN

Sabina Küller är inne på samma linje som Lisa Johansson:
— Självklart är jag besviken på prestationen i slutspelet eftersom vi inte direkt kom så långt som vi siktade på. Tankarna går ändå vidare. Nästan från dagen efter vi blivit utslagna har det varit VM-säsongen som gällt.
Sara Hjalmarsson:
— Jag håller med om att det gått ganska mycket upp och ner under säsongen för oss i AIK. Jag tycker ändå vi har presterat i landslaget.

DSC_0649 (1)

Lisa Johansson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Vilken spelare från AIK kan ni sakna i årets VM-trupp?
Sabina Küller:
— Det jag känner är främst vår målvakt Minatsu Murase. Jag tycker att hon är en riktigt bra målvakt. Hon håller sig kall och kan storspela i viktiga matcher.
Lisa Johansson:
— Jag håller med Sabina. ”Musse” har gjort en väldigt bra säsong. Jag skulle även säga Emmy Alasalmi. Linnéa Bäckman tror jag hade blivit uttagen om hon inte var skadad. Det är självklart kul om folk från ens eget klubblag blir uttagna.
— Visst är det trist att det inte är flera spelare från AIK, men samtidigt är det en väldigt bra grupp med spelare som vi åker över med. Det ska till väldigt mycket för att man ska få en plats i det här laget.

Det är närmare 80 utländska spelare i SDHL, AIK har två i Line Öien Bialik och Helene Martinsen
— Som nästan är som svenskar, säger alla tre AIK-tjejerna nästan samtidigt.

Hur tänker ni kring att det är så pass många utländska spelare i SDHL?
— Jag tycker det är kul. Visst, det har varit en diskussion om det och jag kan hålla med båda sidor, säger Lisa Johansson med en allvarsam blick och fortsätter:
— Det är ändå väldigt kul eftersom det höjer standarden otroligt mycket. Matcherna blir tätare och man utvecklas. Speciellt vi som spelar i ett lag med väldigt många svenska spelare. Vårt lag måste verkligen steppa upp samtidigt som vi utvecklas mycket genom att spela mot dom här spelarna. Lagen som har många utländska spelare kan utvecklas mycket på träningarna, men dom har inte samma utrymme för yngre spelare i samma omfattning som vi har eftersom det är lättare att slå sig in i ett lag utan dom här utländska spelarna.
Sara Hjalmarsson:
— Det är ändå kul att så pass bra spelare vill komma hit till Sverige och spela. Det höjer nivån på matcherna när dom spelarna är med isen.
Sabina Küller:
— Jag håller absolut med, men samtidigt tycker jag att vi svenska spelare måste få chansen eftersom vi inte är speciellt många tjejer som spelar hockey. Överlag tycker jag att man ska vara lite mer mån om våra svenska spelare.

BRA ATT ETT STOCKHOLMSLAG VANN

Nu blev det Djurgården och inte AIK som gick hela vägen till SM-guldet. Att det blev just ett Stockholmslag som vann tycker alla tre ändå kan ha varit bra för damhockeyn i huvudstaden.
— För Stockholm tror jag det var bra. Tidigare var det bara Stockholmslag som vann. AIK vann guld tre säsonger i rad, innan det vann Segeltorp och Mälarhöjden/Bredäng under många år, säger Sabina Küller och fortsätter:
— Nu har det där skiftat en del och det har gått över till Linköping, Luleå och ”Ö-vik” (Modo). Jag tror ändå det är bra att folk ser att det finns tid för damhockey i Stockholm också.
Sara Hjalmarsson:
— Självfallet är det viktigt. Som Sabina sa så har det varit lag utanför Stockholm vunnit guld senaste säsongerna, så jag tror att det är bra långsiktigt att guldet hamnade i Stockholm. Förhoppningsvis stiger då intresset lite grann och vi får flera som vill börja spela hockey här.

DSC_0653

Sara Hjalmarsson. Foto: Ronnie Rönnkvist

Lisa, det var Djurgården som vann, sticker inte det lite extra i ditt hjärta att det var just dom?
— Jo, men det är klart. Jag tycker att det är roligt att det var två helt nya lag som var i final. Det tror jag är bra för damhockeyn. Sedan är det… Alltså som AIK:are är Djurgården det sista lag man vill se vinna guld.

Nu väntar alltså VM-spel i USA för er del, vad hoppas ni kunna tillföra det här laget?
Lisa Johansson:
— Jag känner mig i en ganska bra form och vill tillföra så mycket av mitt eget spel som möjligt. Jag hoppas också på att kunna göra något poäng här och där, vilket jag också kan känna är lite av min roll. Annars handlar det om att spela så bra som möjligt för att hjälpa laget att gå långt.
Sabina Küller:
— Precis som Lisa säger så känner man sig i toppform just nu. Det känns ganska skönt att ha den grunden att stå på. Jag har ju kommit med hit av en speciell anledning, så jag ska försöka fokusera på det jag är uttagen för och göra det så bra som möjligt.
Sara Hjalmarsson:
— Jag tycker att jag avslutade säsongen ganska bra. Sedan vet jag inte vilka förväntningar jag har eftersom det är mitt första VM, men jag ska åka dit och göra så bra ifrån mig som möjligt.

DSC_0660

Sabina Küller. Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur slutar VM för svensk del?
Lisa Johansson:
— Bra fråga och tack för att du gav den till mig ha ha… Första målet är att försöka vinna gruppen. Efter det har vi en kvartsfinal som väntar. Det är där vi har fastnat tidigare så det är klart att vi vill ta oss förbi den. Sedan får vi se vad vi kan göra därifrån.
Sabina Küller:
— Håller med i det Lisa säger. Givetvis siktar man alltid längre än kvartsfinal och ska jag säga någonting om vart vi hamnar så tror jag det blir på tredjeplats.
Sara Hjalmarsson:
— Jag tycker att vi ska ta oss vidare från gruppen då vi har ett så pass bra lag som jag ändå tycker att vi har. Väl i kvarten får vi se vad som händer, men självklart vill vi komma så långt som möjligt.

Damkronorna möter idag Tjeckien för den första av två förberedande landskamper inför VM.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 december
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten