Niklas Persson.
SHL

Knäckta efter 0-6 – nu jagar LHC andra raka vinsten: ”Sägs ord som TV-kamerorna inte får höra”

Efter 6-0 i kvartsfinal ett, och en ny förlust i match två, har Linköping fått upp ångan. Efter segern senast siktar man på att ta tillbaka hemmaplansfördelen i kväll.
– Det inte går att tycka synd om sig själv utan det gäller att studsa upp och visa att vi nu ska vinna hockeymatcher, säger han till hockeysverige.se.

LINKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Efter två raka förluster mot Brynäs var Linköping mer eller mindre piskade at vinna det tredje mötet lagen emellan. Efter en ganska jämn och stundtals hafsig hockeymatch vann till slut också LHC med 2-1, vilket gjort att nu kvartsfinalserien i högsta grad lever. I kväll väntar match fyra och som spelas i Gavlerinken. En match där utgången känns väldigt oviss.
– Den första matchen (0-6) vill jag inte dra så stora växlar utav. Vi ville för mycket, Brynäs fick en bra start samtidigt som vi stoppade huvudet under armen. Allt blev helt fel. Det var bara att försöka tända om, få den matchen ur huvudet och gå vidare, säger Linköpings lagkapten Niklas Persson till hockeysverige.se halvtimmen efter att hans LHC slagit tillbaka Brynäs i SAAB Arena.
– I senaste två matcherna tycker jag att det varit jämnt. Det är två tajta och roliga matcher samtidigt som det varit ett jäkla bra drag, tufft och schysst, hittills i alla fall. Förra matchen lyckades Brynäs vinna och nu vi. Det gäller för oss att vara noggranna med detaljerna och se till att vi fortsätter spela på det sättet som vi vill.

Vad är svårigheten med att möta Brynäs?
– Jag vet inte riktigt… Jag tycker att vi spelar en ganska lika hockey. Brynäs har jäkligt snabba spelare när dom ställer om så det gäller att vi har rätt antal spelare hem i dom lägena. Det kan jag tycka är deras styrka, men sedan har också Brynäs individuellt skickliga spelare som vi måste hålla extra ögon på, men så är det i ett slutspel, att alla lag har bra spelare.
– Det är oerhört tajt i den här säsongens slutspel så det gäller att vara på tårna varje kväll, vilket jag också tycker att vi har varit senaste två matcherna. Det gäller att vara med på vilka du möter på isen och vad du ska göra där ute.

Du som lagkapten och äldst i laget hur har du jobbat med gruppen efter det att ni inlett med två raka förluster?
– Återigen så tycker jag att vi kan lägga första matchen åt sidan. Det var inte som vi hade tänkt oss, men efter andra matchen tror jag att alla i laget kände att vi var inne i spelet igen. Det är så här en kvartsfinalserie kommer och ska se ut och inte som i första matchen.

Ställde du dig upp efter första matchen, slog klubban i bordet och sa ifrån att så här får det inte se ut?
– Självklart. Klart att man blir frustrerad och förbannad, absolut. Det sägs ord som TV-kamerorna inte ska höra.. Det gäller det alla är där och tycker det är kul att vara på isen och att spela hockey. Det här är ändå det bästa du får vara med om.
– När pucken släpptes efter första matchen gällde det att alla var med. Samma sak efter matchen där uppe. Det inte går att tycka synd om sig själv utan det gäller att studsa upp och visa att vi nu ska vinna hockeymatcher.

BB160319JO036

Niklas Persson själv har så här långt svarat för en assist på tre matcher men också tagit ett stort defensivt ansvar från sin centerposition.
– Det är alltid svårt att bedöma sig själv, men min insats så här långt har väl varit helt okej. Jag måste också steppa upp lite, men framförallt är det väldigt roligt att spela och jag försöker bidra med det jag ska och kan där ute. Det gäller att hela tiden vara ödmjuk och se till att man är så fräsch som möjligt.

Ikväll möts lagen ånyo, men denna gång i Gavlerinken, en match som Niklas Persson börjar så smått se fram emot.
– Jag kanske inte riktigt har börjat fundera på den, men jag kan väl göra det nu, säger Niklas Persson med ett leende under ett skägg i klass med Soran Ismails och fortsätter:
– Det är som i kvällens match det kommer att se ut i dom här matcherna. Det gäller att vara med och göra detaljerna rätt, se till att hela tiden vara vaken och rätt i banan. Men framförallt ska vi åka upp och tycka det ska bli jäkligt kul att spela igen.

BB170318ZS042

Foto: Bildbyrån

När vi träffar Niklas Persson efter tredje kvartsfinalen är det något dygn kvar innan LHC reser upp till Gävle för nästa match. 37-åringen från Sorunda/Ösmo utanför Stockholm har spelat hur många slutspel som helst och har en ganska bra koll på vad som är viktigt för varje enskild spelare mellan matcherna.
– Nu är det lite upp till var och en att varva ner och se till att kroppen är så fräsch som möjligt. Vissa av våra killar är 18… förresten ”Björkis” (Anton Björkman) är bara 17 och dom behöver inte riktigt göra samma saker som jag…

Dom är i din dotters ålder…
– Yngre till och med, säger Persson med ett skratt innan han fortsätter med att blicka framåt:
– Imorgon (läs: torsdag) samlas vi och pratar igenom den här matchen och ser till att ändra på sakerna som vi inte är nöjda med, se till att vi blir medvetna om vad vi gjorde bra och vad vi gjorde dåligt.

Som lagkapten och äldst i laget, hur hanterar du pressen kring att du är en av spelarna som ska leda det här laget och vara den som presterar på topp i byte efter byte?
Det är inget pressande. Jag tycker att det här är otroligt roligt och det där är ingenting jag funderar på. Jag vill vara här, bidra och spela en så bra hockey jag bara kan. Det är vad jag försöker göra under varje byte på isen. Sedan får jag försöka hjälpa till så mycket som möjligt även vid sidan av.
– Men press, det är ingenting som jag tycker att jag ska behöva fokusera på. Vi är 22 man här i omklädningsrummet och alla måste vara med och bidra och dra sitt strå till stacken. Det handlar om att alla håller sig innanför ramarna och tycker det är kul att vara här. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten