Adam Ollas Mattsson.
SHL

Djurgårdstalangens säsong fortsätter – i AHL

ANNONS

Djurgårdens säsong tog slut i och med förlusten mot Färjestad i den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Men för backen Adam Ollas Mattsson fortsätter den.

I dag meddelar nämligen Calgary Flames farmarlag Stockton Heat i AHL att de har sajnat 20-åringen till ett tryout-kontrakt för resten av säsongen. Ollas Mattsson draftades i sjätte rundan av Flames som 175:e spelare 2014. Klubben har ytterligare ett år på sig att skriva NHL-kontrakt med ynglingen innan rättigheterna går ut.

Ollas Mattsson, som spelade JVM för Sverige förra säsongen, har gjort 108 SHL-matcher för Djurgården och noterats för två mål och åtta assist. Den ståtlige defensivbacken noterades för 1+3 och 29 utvisningsminuter på 52 matcher den här säsongen.

I Stockton Heat finns Oliver Kylington sedan tidigare. Dessutom har Rasmus Andersson spelat för klubben den här säsongen, även om han den senaste tiden varit uppkallad till NHL.

Den här artikeln handlar om: