170320 BrynŠs Simon Bertilsson jublar efter 3-2 under kvartsfinal 2 i SM-Slutspelet mellan BrynŠs och Linkšping den 20 mars 2017 i GŠvle. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106 …
SHL

Sköt Brynäs till ny seger med första slutspelsmålet: ”Det var på tiden”

ANNONS

Brynäs har 2-0 i matcher mot Linköping. Man vann en svängig match i Gävle med 3-2 på måndagskvällen där det var två backar som vände 1-2 till 3-2 i tredje perioden.
– Det var på tiden. Jag tänker inte ens på målen längre, så långt har det gått, säger den överraskande matchvinnaren Simon Bertilsson.

Brynäs följde upp överköringen på bortaplan mot ligatrean Linköping med att även vinna den efterföljande hemmamatchen och ta ledningen med 2-0 i matcher.

I andra perioden vände LHC 0-1 till 2-1 efter mål av Marcel Müller och Broc Little och man hade skapat ett grepp inför tredje perioden. Men den hann inte gå alltför långt innan det var både kvitterat och vänt.

Och det var kanske en lite oväntad duo som vände matchen för Brynäs. Två backar, Jonathan Pudas och Simon Bertilsson, var det som nätade på kort tid. För Bertilssons del var det hans första mål någonsin i ett slutspel. I 32:a matchen.
– Det var på tiden. Jag tänker inte ens på målen längre, så långt har det gått, säger han till C More angående sitt mål.

– Det var en konstig match den första matchen, så vi visste att de skulle komma hit och köra.

Målet Bertilsson gjorde kom efter att pucken studsat runt en hel del framför mål innan den landade hos Bertilsson som slog till.

– De är effektiva i tredje perioden och gör mål på de chanser de skapar. Vi har många chanser, vi kan göra 3-1 tidigt i tredje och sen har vi många chanser i slutet också, säger LHC-tränaren Dan Tangnes som inte var alltför nedslagen trots förlusten.

– Vi kommer ut bättre än senast och det är tätt och jämnt. Det är små marginaler som avgör, men det är mycket positivt vi ska ta med oss till onsdag på hemmaplan och se till att reducera matchen där.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL