160328 DjurgŒrdens Robin Jensen lyfter pokalen efter SM guldet i J20 finalen i ishockey mellan DjurgŒrden och SkellefteŒ den 28 mars 2016 i Nykšping. Foto: / BILDBYRN / COP 101 …
Nyheter

Klart för kvartsfinal i JSM-slutspelen

ANNONS

Under måndagen blev det klart hur kvartsfinalerna i SM-slutspelen för J18 och J20 kommer att spelas. I J20-slutspelet var det Växjö, Leksand, HV71 och Modo som skulle välja mellan Timrå, Örebro, Frölunda och AIK. I J18 valde Brynäs, Frölunda, Djurgården och Leksand mellan Västerås, HV71, Linköping och Modo.

I J20-slutspelet var det tydligt att inga av topplagen ville möta ett Timrå förstärkt med bland andra Jonathan Dahlén. Växjö började med att välja Örebro.
— Ja, det är väl bara att gilla läget. Vi har möts fem gånger den här säsongen så vi vet vad vi har att välja på i alla fall, säger Örebros Nils-Arne Björk i Livearenas livesändning.

Leksand valde som andra lag och tog AIK.
– Vi har varit inne på Timrå, men nej, vi tar AIK, säger Leksands tränare Jens Nielsen, när han gjorde valet i Livearenas livesändning.

HV71 valde Frölunda och när övriga lagen valt sina motståndare fanns bara Timrå kvar att välja för Modo, som dock inte verkar skrämda över resultaten i åttondelsfinalerna.
— Vi fick vår önskemotståndare, säger Modo:s tränare Mikael Sundell i Livearenas livesändning av valet.

Även i J18-slutspelet blir det en kvartsfinal mellan Frölunda och HV71 då Frölunda valde HV71 som andra lag efter att Brynäs först valt Västerås. Djurgården valde Linköping och Leksand fick ta det lag som fanns kvar vilket var Modo.

Såhär spelas alltså kvartsfinalerna, där topplagen börjar borta för att sen spela andra och en eventuell tredje match på hemmaplan:

J20
Växjö – Örebro
Leksand – AIK
HV71 – Frölunda
Modo – Timrå

J18
Brynäs – Västerås
Frölunda – HV71
Djurgården – Linköping
Leksand – Modo

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL