Erik Nyström och Simon Åkerström.
Nyheter

Björklöven värvar från konkurrenten: ”Intressant talang”

ANNONS

Han gjorde sin första allsvenska säsong med Vita Hästen det gångna året. Nu fortsätter backen Simon Åkerström sin karriär i Björklöven. I dag blev han presenterad av Umeåklubben.

Det var efter en framgångsrik säsong med Piteå i Hockeyettan 2015/16 som Simon Åkerström fick chansen i Hockeyallsvenskan av Vita Hästen. Efter åtta poäng (2+6) på 39 matcher i Norrköping återvänder han nu norrut.

I dag gjorde Björklöven klart med 21-åringen, som är son till Luleås legendariske back Roger Åkerström.
– Jag har bra koll på Simon Åkerström sen min tid i Luleå och han har fått en väldigt bra utbildning där. Jag ser honom som en intressant talang som kommer passa in väldigt bra i vårt system, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall i ett pressmeddelande från klubben.

Kontraktet mellan Luleåbördige Åkerström och Björklöven är skrivet på två år.
– En av anledningarna till att jag väljer Björklöven är att jag känner Joakim Fagervall rätt bra sedan tidigare. Jag vet att han kan hjälpa mig mycket med min utveckling som ishockeyspelare, säger Simon Åkerström.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL