Andreas Holmqvist och Jared Cipparone
SDHL 1

Efter SM-guldet – nu lämnar tränarduon: ”Dags att prova något nytt”

ANNONS

Efter tre succéartade säsonger som tränare i Djurgården lämnar Jared Cipparone klubben. Gårdagens SM-final blev det sista han gjorde i klubben för den här gången. Även hans assisterande tränare, Andreas Holmqvist lämnar.

– De är jättebra tränare som haft ett bra samspel. De är starkt bidragande till att vi vinner en guldmedalj. Det är rätt tillfälle för dem att gå vidare med sina coachkarriärer och det är dags för oss att söka andra ledare som tar över stafettpinnen och försöker fortsätta det jobbet som de har påbörjat med den här gruppen, säger sportchefen Nils Ekman.

Cipparone menar att han, efter tre säsonger, helt enkelt behöver en ny utmaning i karriären.
– Det är dags att prova något nytt. Jag har inget klart för nästa år ännu men jag har varit här i tre år. Jag är tacksam för möjligheten att vara huvudtränare för Djurgården och även för jobbet tjejerna har gjort. Jag är inte från Sverige men har bott här ett tag och lärt mig den här klubbens historia.

När Cipparone tog över klubben spelade man i division 1. När han lämnar är Djurgården svenska mästare.

 

Den här artikeln handlar om: