AIK vann på hemmaplan.
Nyheter

Vilken powerplayfest, AIK!

ANNONS

Det blir en tredje och helt avgörande match mellan Bik Karlskoga och AIK, i kampen om att ta den sista platsen till SHL-kvalet. Tre powerplaymål av ‘Gnaget’ säkrade segern på Hovet.

Efter en klar Bik Karlskoga-seger i tisdags i Nobelhallen blev det en lika klar AIK-seger på Hovet idag. Roger Melins manskap tvingade fram en tredje och helt avgörande match i serien sedan man haft en stor utdelning i powerplay.

Faktum är att lagets tre första mål i 4-1-vinsten kom i spelformen. I den första perioden slog såväl Nicklas Heinerö som Michael Lindqvist till. I den andra var det Lindqvist som på nytt såg till att utöka AIK:s ledning.

Theodor Lennström skapade ett visst hopp för gästerna från Värmland med sitt 3-1-mål tidigt i den tredje perioden, men närmare än så kom man inte. I stället slog forwardslöftet Jesper Bratt till med drygt sju minuter kvar, och stängde definitivt tillställningen med sitt 4-1-mål.

AIK vann skotten med 43-22 och var i förarsätet hela matchen. Karlskoga var inte alls nöjda med sin insats.
– Vi förlorar kamperna, vi klarar på domaren och vi har dålig fokus. Vi är frustrerande för att de är bättre än vi, men vafan…vi måste tillbaka till vårt spel, sade Mikael Eriksson i C More efter två perioder.
– Det är som att vi blir chockade att de kommer ut hårt.

På måndag spelas den tredje och avgörande matchen. Då avgörs det vilka som får möta Rögle i en bäst av sju-serie om en plats i nästa säsongs SHL.

 

Den här artikeln handlar om: