GULDJUBEL
SDHL 1

Underbarnet hjälte – sköt historiska guldet till Djurgården: ”Det är helt sjukt”

ANNONS

Djurgården är svenska mästare. Efter bara två säsonger i högstaserien har storklubben Sveriges bästa hockeylag på damsidan. Hanna Olsson säkrade guldfesten efter ett sent avgörande.
– Det är helt sjukt, säger hon till SVT.

HV71 slog chockartat ut Luleå ur semifinalserien. Men i finalen var det Djurgården som var det starkaste laget. Efter 1-0-segern på bortaplan hade man idag chansen att säkra guldet hemma på Stora Mossen. Och den chansen tog man.

Men precis som i onsdags var det en väldigt jämn match. Halvvägs in i den tredje perioden var det 3-3-läge. Då klev den 18-åriga supertalangen Hanna Olsson fram. Med en elegant styrning i powerplay var det hon som gav Djurgården den ledning som tog dem till SM-guld via 2-0 i matcher i finalserien. Målet var hennes femte i slutspelet.
– Det är helt sjukt. Det går inte att beskriva. Vi har kämpat för det här hela året, säger hon till SVT.

HV71 skapade flera kvitteringslägen under slutminuterna, men fick inte pucken förbi Lovisa Berndtsson i Djurgården kasse.
– Det är helt fantastiskt. Vi har haft det upp och ned den här säsongen och verkligen fått ihop det här på slutet, säger Olsson.
– HV bjuder verkligen upp till en bra match och krigar hela vägen in.

För HV71 går jakten vidare på det första guldet på damsidan.
– Vi har två jämna finalmatcher och kommer tillbaka gång på gång. Vi skapar lägen vi också. När man tittar på vilken resa vi har gjort så…det är bittert idag men vi kommer vara stolta, säger lagkaptenen Jenni Asserholt.

 

Den här artikeln handlar om: