Brynäs fick fira sex mål.
SHL

Pulvriserade Linköping – Brynäs tog största slutspelssegern på 24 år

ANNONS

Vilken överkörning! Brynäs vällde över Linköping från första till sista minut, och vann till slut med hela 6-0 i den första kvartsfinalen.
– Vi viker ned oss fullständigt här på hemmaplan, säger coachen Dan Tangnes till C More.

Det som på förhand sågs som den mest ovissa kvartsfinalserien blev den mest ojämna sett till den första kvartsfinalspelet. Redan efter 40 sekunder hade Jesper Jensen spräckt nollan. Efter fem minuter var dansken tvåmålsskytt. Innan den första perioden var över hade Daniel Mannberg dessutom dunkat in 3-0-pucken. Brynäs var fullständigt överlägsna mot ett totalt håglöst Linköping.
– Han tar två direktskott som han inte tagit på hela säsongen. Jag vet inte vad som hänt, om han tränat hemma, sade Oskar Lindblom till C More om kedjekompisens oväntade målsuccé.

Den andra perioden fortsatte i samma stil. Efter ett enormt slarv av Vilmos Galló blev Lukas Kilström fri med Jacob Johansson, som ersatte Marcus Högberg i paus. Kilström gjorde inga misstag, utan pricksköt in 4-0. Innan matchen ens nått halvvägs hade Jesper Boqvist gjort sitt första A-lagsmål i Brynäs, och utökat ledningen till 5-0.
– Vad går inte snett?  Vi täcker inte skotten, de går rakt igenom oss. Vi fullföljer inte tacklingarna. Vi ligger steget efter. De är först på varenda puck. Det är mycket som visar att vi inte riktigt är på hugget, sade lagkaptenen Niklas Persson.

Efter två perioder ledde Brynäs skotten med 29-14, och 5-0 kändes inte ologiskt sett till matchbilden.
– Leder man med 5-0 mot Linköping har man gjort något bra. Vi hjälper varandra. Vi tar vara på chanserna på ett bra sätt tycker jag, sade tränare Bulan.

Matchen slutade till sist 6-0 för gästerna från Gävle. Jacob Blomqvist avslutade förnedringen med sitt mål med 35 sekunder kvar att spela. Målet gjorde att Brynäs tog sin största seger i ett slutspel sedan 21 mars 1993. Då besegrades Malmö med 8-0 i den första semifinalen.
– Det är inte så mycket att säga. Vi viker ned oss fullständigt här på hemmaplan, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

Orosmolnen för Brynäs är att Jonathan Granström utgick med en ryggskada redan i den första perioden, och tvmålsskytten Jensen spelade inte i den tredje perioden.  Serien går vidare med spel i Gavlerinken på måndag kväll.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL