Jesper Olofsson.
Skellefteå AIK

Skellefteåforwarden talar ut om dotterns sjukdom: ”Vill att folk ska förstå”

ANNONS

Skellefteås forward Jesper Olofsson missade lagets sista match i grundserien. Nu berättar han för Norran om sjukdomen som hans lilla drabbats av och som tvingade honom ut ur laguppställningen.
– Jag vill också att folk ska veta varför jag inte spelade, säger han till tidningen.

Jesper Olofsson valde inför säsongen att bryta sitt kontrakt med Karlskrona och flytta till Skellefteå. En anledning till det var att han skulle bli pappa och ville komma närmare familjen hemma i Örnsköldsvik.

Pappa har han också blivit till en liten dotter vid namn Nellie. Dessvärre lider hon av Von Villebrands sjukdom, eller blödarsjukan som den är mer känd som. I Skellefteås sista grundseriematch för säsongen fanns Olofsson inte med i laguppställningen och nu förklarar han varför i en intervju med Norran.
– Just före matchen ramlade hon och vi var tvungna att åka akut till lasarettet med henne, berättar Olofsson.
– Jag tror nog de flesta förstår att det är så mycket viktigare än ishockey. Jag vill också att folk ska veta varför jag inte spelade senast.

Blödarsjukan hindrar blodet från koagulera och till och med ett litet sår kan utgöra en fara då det inte slutar att blöda. Men inte förrän hon har fyllt ett år kan man börja ge henne mediciner.
– Sjukdomen följer med henne livet ut. Men det finns mediciner som hjälper till att få blodet att koagulera. Hon kan få det till exempel via sprutor, förklarar Olofsson som konstaterar att Nellie är inne i en känslig ålder då hon håller på att lära sig gå och ramlar lätt.
– Hon vill ju pröva allt och det innebär förstås att det blir svårt. Det går ju inte heller förklara för ett så litet barn att det är farligt att ramla.

När kvartsfinalen mot Frölunda startar i morgon kommer Jesper Olofsson att finnas med i Skellefteås lag igen. Redo för en duell med lillebror Victor Olofsson.

Finalreprisen – en het brödrakamp: ”Vi är det starkare och skickligare laget”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL