Magnus Nygren.
SHL

Nygren manar till uppryckning: ”Det känns som vi bara sväljer allt och inte biter ifrån själva”

ANNONS

För det ena laget tar säsongen slut, för det andra väntar en häftig kvartsfinal. Det är mycket som står på spel när Färjestad och Djurgården i kväll drabbar samman i den avgörande åttondelsfinalen.
– Vi måste spela med mer bett, säger FBK-kaptenen Magnus Nygren till hockeysverige.se inför kvällens heta match.

Gustav Posslers övertidsmål i måndagens drabbning på Hovet skapar en spännande drabbning i Karlstad i kväll. En avgörande åttondelsfinal som beslutar vilket lag som spelar kvartsfinal på antingen fredag eller lördag, beroende på om Färjestad eller Djurgården vinner.

Färjestads lagkapten Magnus Nygren var allt annat än nöjd med hur hans lag uppträdde i måndagens 3–4-förlust.
– Vi måste spela med mer bett. Det känns som vi bara sväljer allt och inte biter ifrån själva. Det var mycket som gick Djurgårdens väg i sista matchen. Vi kom aldrig tillbaka efter att de hade skaffat momentum i tredje perioden, säger han självkritiskt.

Nygren tror att det laget som är mest kontrollerat och disciplinerat vinner kvällens match. Han ser en hel del förbättringsområden i sitt lags spel.
– Det är lite bakläxa på den del saker, bytena till exempel. Det var det vi tappade matchen på i förlängningen. Ska man byta är det full fart till båset, inget annat. Det är en attitydfråga för mig, ingenting annat. Det är sådana små saker och detaljer som avgör hockeymatcher, säger backstjärnan och räknar upp hockeyns ABC som saker han förbättra i sitt lags spel.
– Det är bra målvaktsspel, powerplay och små, små detaljer. Få ned puckarna, få fast puckar och få ut puckar och åka full fart till bytena. Det är sådant du lär dig när du är åtta-tio år.

SAKNAR AVSTÄNGDE RYNO – FÅR TILLBAKA ASPLUND

Måndagens åttondelsfinal innebar ett tungt avbräck för Färjestad. Disciplinnämnden stängde av lagets härförare och förstacenter Johan Ryno i tre matcher för den tackling han delade ut mot huvudet på Djurgårdens back Emil Johansson i första perioden. Det är en avstängning som kommer att sätta hemmalagets bredd på prov. FBK får tillbaka Rasmus Asplund efter skada, men Nygren menar att lagets spelare måste vara mer taktiska i sitt tänk på isen för att skapa bättre förutsättningar för att vinna.
– Även om man inte skapar någonting kan man skapa mer tid i anfallszonen och tänka på bänkgrannen. Vi går på ganska kort om folk och en sådan liten detalj kan vara jätteviktig, att man behåller pucken i åtta-tio sekunder extra, säger Nygren.

Matcherna mellan Färjestad och Djurgården har bjudit på en hel del känslor och fysiskt spel. Nygren tror och hoppas att det fortsätter.
– Det är bra, det är kul, det är som det ska vara. I senaste matchen var det mer känslor från start, så det är som det ska vara. Det kommer säkert att se likadant ut när vi får ta hem det här.

Medan Djurgården hade lapp på luckan på Hovet och fantastisk stämning under senaste matchen var det många stolar som gapade tomma i Löfbergs Arena i den första åttondelen i lördags. Magnus Nygren hoppas att Karlstads befolkning sluter upp bakom laget på samma sätt som djurgårdsfansen slöt upp bakom sitt lag senast.
– Nu är det ingen som kan påstå att man inte har tid eller vet när matchen är. Det är bara att köpa en biljett om man är hockeyintresserad, säger Nygren bestämt.

Målvaktslöftet blir kvar i Färjestad: ”Planen är att låna ut honom”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL