Leif Boork.
Nyheter

Leif Boork känner att han sitter säkert: ”Utgår från att jag gör klart mitt kontrakt”

ANNONS

Han har gett flera stjärnspelare nobben under uppmärksammade former och resultaten har uteblivit. Men trots att svensk damhockey inte har något bra år på det internationella planet är förbundskaptenen Leif Boork lugn.
– Jag utgår från, oavsett hur det går, att jag gör klart mitt kontrakt över OS 2018, säger han till hockeysverige.se.

JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE)
Under måndagen presenterade Leif Boork sin trupp till VM i USA som inleds 31 mars. Truppen har ni kunnat läsa om tidigare här på hockeysverige.se. Efter den ganska välbesökta presskonferensen på Svenska Ishockeyförbundet slog sig hockeysverige.se ned med en kopp kaffe tillsammans med förbundskaptenen för att få en liten närmare inblick hur hans tankar gått kring uttagningen av truppen.

Leif, genom åren har alltid Sverige haft en ganska erfaren och rutinerad målvaktsuppsättning. Nu står Sara Grahn för rutinen, men där bakom har vi två internationellt orutinerade målvakter i Lovisa Berndtsson och Sarah Berglind, hur tänker du kring just målvaktsfrågan?
– Vi har sett vad Lovisa och Sarah Berglind har presterat i landslaget när dom varit inne. Lovisa har haft en fantastisk fin utveckling. Hon blir 29 år i år och är en mogen kvinna och idrottstjej som varit med ganska länge men fått sitt genombrott i år tack vare sitt fina spel i Djurgården.
– Lovisa fick ganska tuffa uppgifter i början då hon spelade mot USA och Finland. Vi förlorade dom matcherna och släppte in en del mål, men hon fortsatte lugnt och sansat att spela sig in i laget, så Lovisa känner jag mig väldigt trygg med.

Sarah Berglind?
– Sarah har gjort det väldigt bra internationellt. Dom är lite olika spelstilar. Sarah är en hybrid av både position och reaktion. Lovisa är mer position medan Sarah är lite mer reaktion. Det kan vara bra att ha lite olika spelmodeller där också.

Många har höjt röster kring att HV71:s Sabina Eriksson borde fått chansen, fanns hon med i bilden?
– Ja, hon fanns med i bilden. Nu har hon varit skadad efter att ha fått en puck i huvudet och spelade inte på ett tag. I stället spelade den tyska målvakten (Jule) Flötgen, vilket kanske var lite synd.
– Sabina har absolut ändå varit med i diskussionen, men hon har tidigare inte varit med över huvud taget i landslaget. Då ska det mycket till om man ska kasta in henne direkt i ett mästerskap.


Sara Grahn och Anna Borgqvist. Foto: Ronnie Rönnkvist

Det är bara Maja Nyhlén Persson som är debutant i truppen och generellt har väldigt få spelare debuterat i landslaget under säsongen, hur ser du på återväxten i svensk damhockey?
– Återväxten känns ganska bra. Anledningen till att det varit få debutanter är att vi under åren provat väldigt många spelare. Det har gjort att många spelare fått landskamper på sig, så att säga. Jessica Adolfsson var debutant det här året liksom Lovisa Berndtsson. Sedan är Maja debutant nu.
– Jag tycker inte återväxten är dålig utan det finns ett helt gäng spelare där bakom. Får dom ytterligare några år av träning, internationell erfarenhet och mognar som personer så tror jag att nästa generation spelare kommer ligga på en högre nivå än vad den här generationens spelare gör.

Är det känslan du får då du exempelvis sett Ylva Lindbergs U18-trupper?
– Ja, absolut. Jag har sett dom stora camperna man haft och inte bara U18-landslaget. Det finns många duktiga spelare där. Dessutom finns det flera väldigt bra spelare bland dom som är seniorer. Jag tänker då bland annat på Alice Östensson, Nathalie Ferno, Hanna Sköld och så vidare. Spelare som varit inne i landslaget, men som kan utvecklas ytterligare.

Saknar du någon spelkvalité i den här truppen?
– Vi har haft lite problem med målskyttet. Det är ingen tvekan om det. Jag vill hänvisa det till att vi har haft mycket skador på spelare som Emma Nordin, Anna Borgqvist, Erika Grahm och så vidare. Vi har haft flera av dom här bärande offensiva spelarna borta. Kanske inte samtidigt, men av och till. Det har gjort att vi inte kunnat formera laget så vi fått den här riktigt offensiva kvalitén.
– Nu tycker jag att vi har två kedjor som har dom offensiva kvalitéerna. I Lisa Johansson, Anna Borgqvist och Emma Nordin har vi en kedja. Erika Grahm, Pernilla Winberg och Hanna Olsson är en annan kedja. Jag hoppas att dom två kedjorna kommer att producera i VM.


Rebecca Stenberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

Var det nära att du även plockade med Rebecca Stenberg i den preliminära truppen med tanke på hennes offensiva kvalitéer?
– Rebecca finns absolut med i diskussionen. Det var ett gränsfall, men vi behövde lite olika spelkvalitéer… Man måste göra val, men Rebecca var väldigt nära att komma med. Vi valde bort henne för lite andra kvalitéer i andra uppställningarna.

Det är ”bara” tre finalspelare med i truppen, vad tänker du kring det?
– Både HV71 och Djurgården har ganska många utländska spelare i sina lag. Jag kan inte välja bland schweiziskor, ryskor, amerikanskor, kanadensiskor, tyskor, finländskor eller norskor. Jag måste välja svenskor.
– Till exempel så bröt Julia Östlund benet. Hon har varit med en del och skulle varit aktuell till VM. Felicia Linder är en back som vi hade en diskussion kring. Annars finns det helt enkelt inte så många svenska spelare kvar av den kvalitén i dom lagen.

Vilka förväntningar har du på lagets prestation i VM?
– Vi vill naturligtvis gå vidare från gruppen. Samtidigt vet vi att den här gruppen är, tack vare den seedningsprocedur den har, väldigt svår. Det är en kort serie, det är motståndare som vi respekterar väldigt mycket och som vi har haft svårigheter med och spelat jämna matcher mot.
– Jag hoppas att vår erfarenhet och det samspel som finns i den här gruppen, kärnspelare som varit med i turnering efter turnering, ska ge oss den mentala styrkan och plattformen att stå på. Något som jag vet kommer att behövas då vi kommer till VM.

Med tanke på den svajiga säsongen som varit för Damkronorna, vad skulle ett lyckat VM betyda för svensk damhockey?
– Klart att gör vi bra internationella prestationer så smittar det av sig på den nationella hockeyn, stimulerar yngre spelare och ökar intresset hos media och allting. Klart att det vore optimalt.
– Men i min position kan jag inte sitta och önska mig saker hit och dit eller drömma. Jag måste vara lite mer pragmatisk och realistisk. Det är i första matchen, som vi har mot Tyskland, som fokus ligger. Man får inte fundera så mycket över konsekvenserna. Gör man det blir man lätt nervös, spänd och så vidare. Det gäller även för oss i lagledningen att hålla lugnet.

Du känner ingen oro om det skulle bli ett misslyckande och ni inte går vidare från gruppen?
– Nej! Jag känner varken eller. Jag spekulerar inte så mycket över om det går bra eller dåligt. Vi som är i ledningen försöker koncentrera oss på att göra det bästa möjliga jobbet. Sedan får vi se vad resultatet blir.
– Jag kan inte oroa mig, vilket jag slutat med för länge sedan, för hur det ska gå, vad folk säger och vad resultatet blir. Det går bara inte.

Hur tänker du kring din egen position om det skulle gå knackigt i VM?
– Jag har kontrakt till och med OS i Sydkorea 2018. Jag känner förtroende från både Svenska Ishockeyförbundet och SOK (Sveriges olympiska kommitté). Vi har en väldigt bra dialog och en samkörd ledning.
– Det har funnits kritik mot bland annat att vissa spelare (Jenni Asserholt och Emma Eliasson) inte är med och att vi gjort en del resultat som varit lite svajiga. Men det är sådant som ingår. Jag kan inte fundera över det heller.
– Jag utgår ifrån, oavsett hur det går, att jag gör klart mitt kontrakt över OS. Sedan har jag sagt att jag ska sluta efter det, avslutar Leif Boork med ett leende.

LÄS ÄVEN: Valentina Lizana Wallner om VM-truppen: ”Asserholt hade lyft laget rejält”

VM-TRUPPEN 2017

MÅLVAKTER:
Sara Grahn, Brynäs
Lovisa Berndtsson, Djurgården
Sara Berglind, Modo

Reserv på hemmaplan: Maria Omberg, Luleå

BACKAR:
Anna Kjellbin, Linköping
Johanna Fällman, Luleå
Johanna Olofsson, Modo
Annie Svedin, Modo
Jessica Adolfsson, Brynäs
Emilia Ramboldt, Linköping
Maja Nyhlén-Persson, Leksand

Reserver på hemmaplan: Emmy Alasalmi, AIK och Elin Lundberg, Leksand.

FORWARDS:
Sara Hjalmarsson, AIK
Sabina Küller, AIK
Lisa Johansson, AIK
Pernilla Winberg, Linköping
Anna Borgqvist, Brynäs
Emma Nordin, Luleå
Olivia Carlsson, Modo
Hanna Olsson, Djurgården
Erika Grahm, Modo
Erika Udén-Johansson, Sundsvall
Fanny Rask, HV71
Michelle Löwenhielm, University of Minnesota-Duluth
Maria Lindh, Univ. of Minnesota-Duluth

Reserver på hemmaplan: Melinda Olsson, Luleå, Nathalie Ferno, Modo och Rebecca Stenberg, Djurgården.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 25 mars
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten