170311 LuleŒs trŠnare Petter Lasu Nilsson under Œttondelsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Malmš Redhawks och LuleŒ den 11 mars 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91730 …
SHL

Luleåvreden efter förlusten: ”Det är bara att kasta domarna åt helvete”

ANNONS

Luleås säsong är över. Bland annat efter att man fått ett mål bortdömt i andra perioden i hemmamatchen mot Malmö. Något som fick tränaren Petter Lasu Nilsson att gå till en av historiens hetaste verbala domarattacker efter matchen.
– Det är bara att kasta domarna åt helvete, sade han. Bland annat.

Luleå föll med 4-5 mot Malmö i sin sista match för säsongen. Robin Álvarez avgjorde med 37 sekunder kvar.
Man hamnade i ett 0-2-underläge mot Malmö, vände till 2-2 och borde kanske sedan även ha fått med sig en ledning inför tredje perioden, men ett kontroversiellt domslut från Situationsrummet vid ett Luleåmål innebar – efter matchens slut – en stor, stor irritation från Luleås tränare Petter Lasu Nilsson, som höll en lång, rapp och kvick monolog i C More, i princip taget på en enda andning.
LÄS MER OM MÅLET HÄR!

– Det är bara att kasta domarna åt helvete. Vi fick regler förra säsongen som gör allt i vår makt för att inte ta oss in framför målet. Vad gör Billy? Han gör ingenting för att vara när målvakten. Sen är det tre spelare i deras lag som är när pucken efter skottet. Det är deras målvakt, en back och en till back som slår in den i eget mål. Om jag parkerar på gatan kan jag ju inte bara köra in i folk för att de har parkerat fel.

– Det är bara att glömma…. alltså, de gnäller om att det är lite folk på backarna. Alltså, jag lovar: Jag kommer schluta som tränare. Jag kommer lägga av som tränare, jag lovar det här och nu. Jag är så fruktansvärt besviken över hur man kan ta bort ett mål, när man driver varje dag om att ta folk till kassen och vi gör allt vi kan. Det är bara att kasta domarna åt helvete. Ge mig gärna böter om ni vill, men det är så jävla dåligt.

– Domarrummet kan de också kasta. Domarna behöver inte ta ett enda beslut på isen utan de skyller allt på domarrummet. När vi äntligen vänder matchen och haft oturen med två mål i röven, så dömer de bort det här. Lägg ner skiten, kasta det åt helvete. Jag är så jävla less. Domarna är så jävla beige och domarrummet kan dra åt helvete.

– Du förstår inte hur less jag är. Jag skulle kunna mörda i det här tillfället. Jag är så jävla irriterad, avslutade Lasu Nilsson innan han vräkte av sig headsetet och lämnade intervjun.

Petter Lasu Nilsson valde(?) under kvällen att be om ursäkt för intervjun via Luleås hemsida:
– Jag vill be om ursäkt till alla berörda för de kraftfulla ord och uttryck som jag använde mig av efter kvällens åttondelsfinal. Även fast det var i en situation med mycket känslor och stor besvikelse så är det inte acceptabelt att uttrycka mig på ett sådant sätt.

PETTERSSON: Bortdömda Luleåmålet borde inte ha varit granskningsbart

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL