150919 DjurgŒrdens Tina Enstršm under ishockeymatchen i riksserien mellan DjurgŒrden och BrynŠs den 19 september 2015 i Stockholm. Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRN / Cop 189 …
SDHL 1

Vilket födelsedagsfirande – Djurgården till final för första gången

ANNONS

Djurgården blir HV71:s motståndare i SM-finalen som drar igång på onsdag. Det står klart efter att stockholmarna tvingade ner Linköping med 4-1 i den tredje och avgörande semifinalen. Passande då klubben idag fyller 116 år.

334 personer hade tagit sig till Stora mossen för att se den tredje och avgörande SM-semifinalen mellan Djurgården och Linköping. Andrea Dalen gav hemmalaget ledningen i powerplay med två minuter kvar av den första perioden och samma Dalen spelade sedan fram Hanna Olsson i inledningen av den andra till 2-0.
Sen skulle det dröja ända till mitten av den tredje akten innan nästa mål kom. Det var Djurgården som gjorde det i boxplay genom Tina Enström. Men Linköping skulle få utdelning i samma powerplay när Ingrid Morset reducerade.
Linköping plockade ut målvakten i slutet och då kunde Rebecca Stenberg fastställa slutresultatet till 4-1.

I SM-finalen möter Djurgården HV71 som blev finalklara igår efter att ha slagit ut Luleå. Första matchen spelas på onsdag i Jönköping och sen väntar retur på Hovet på lördag. Behövs det en tredje och avgörande match spelas också den i Stockholm på söndag.
För bägge lagen är det första gången någonsin de spelar final.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL