170312 VŠsterviks Mats Josten Fršshaug jublar tillsammans med Victor Lindman och Oskar Drugge efter att ha gjort 1-2 fšr VŠstervik under ishockeymatchen i slutspelsserien av Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠstervik den 12 mars 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106 …
Västerviks IK

Västervik bäddade för målskillnadsdrama på tisdag: ”Inga andra alternativ än att vinna”

ANNONS

AIK och Västervik bjöd på en jämn och spännande historia på Hovet som tillslut avgjordes i förlängningspel. Det innebär att tisdagens omgång blir en målskillnadsaffär när det nu skiljer endast ett mål mellan gängen i kampen om segern i slutspelsserien.

AIK har inlett på bästa sätt i sina två tidigare hemmamatcher i slutspelsserien. 4-1 mot Timrå och 3-0 mot Tingsryd efter de första perioderna. Siktet var nog inställt på något liknande i dagens match mot Västervik. AIK förde spelet i den första perioden och skapade målchanserna, men Västervik stod emot bra och kunde gå till första vilan med ett 0-0-resultat.
— Vi måste höja oss och vi låter dem ha initiativet med pucken. Vi har två perioder på oss att växa in i det och vi har 40 roliga minuter framför oss, sa Västerviks Oskar Drugge till C More i den första periodpausen.

I den andra perioden kom målen. Först gjorde AIK 1-0 när Jesper Frödén kom fri med Jonas Fransson som vaktade Västerviks mål. 1-1 kom bara minuter senare när Dan Pettersson nätade.
AIK hade första halvan av andra perioden och hade chanser att utöka ledningen, men när Västerviks kvittering kom växte de in i matchen mer och mer.
I slutet av perioden fick Västervik chansen att spela powerplay och där kom ledningsmålet. Mats Fröshaug nätade, men först verkade det som att Calle Åsell var den som gjorde målet. Åsell som förra säsongen spelade just i AIK och som har en pappa som sponsrar klubben.
— Jag försökte att inte jubla på målet, men det var svårt, berättade han i periodpausen.

Västervik såg ut att ha full koll på händelserna i den tredje perioden, även fast de fick ett straffslag mot sig som Jonas Fransson räddade. AIK försökte men Västervik spelade oerhört uppoffrande och smart ända fram till bara sekunder återstod. Då kom det en lite onödig icing. Trötta bortaspelare fick ställa upp i försvar igen och med tio sekunder kvar smög backen Jonathan Andersson upp från sin backplats och kunde sätta dit kvitteringen.
— Skönaste målet jag gjort, sa poängräddaren.

Joacim Hedblad kunde sen avgöra tillställningen i förlängningen och bädda för ett drama på tisdag när sista omgången av slutspelsserien spelas.
— Surt. Vi var tio sekunder ifrån. Men vi reste oss. Vi hade inga andra alternativ än att vinna på ett eller annat sätt, sa matchvinnare Hedblad efter matchen.

AIK möter Almtuna på bortaplan i den avslutande matchen.
— Vi måste forcera och spela så som vi gjort den senaste tiden, sa AIK:s assisterande tränare David Engblom till C More efter matchen.
Mattias Karlin i Västervik var något mer återhållsam när han fick frågan om vilka direktiv han kommer ge sitt lag inför tisdagens match mot Tingsryd.
— Vi måste göra en bra match både offensivt och defensivt.
Det lag som går vinnande ur striden och vinner slutspelsserien ställs mot BIK Karlskoga om en plats i direktkvalet mot Rögle.

***

Resultatet mellan AIK och Västervik var egentligen det bästa som kunde hända IK Pantern som inför hade en liten, liten teoretisk chans att blanda sig i kampen om förstaplatsen inför slutomgången. Men då hade de behövt vinna dagens bortamatch mot Tingsryd. Istället var det smålänningarna som tog hem segern med 4-1.

***

Timrå slog Almtuna på straffar i en match som på förhand var helt betydelselös. Jonathan Dahlén var det som slog in den avgörande straffen som betydde 3-2.

 

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL