Johan Harju.
SHL

Luleå-kaptenen inför mötet med Alsenfelt: ”Vi har ligans bästa målvakt”

ANNONS

Endast några dagar har passerat sedan Oscar Alsenfelt tilldelades Honken Trophy, priset som går till säsongens bästa målvakt i SHL. Man skulle således kunna tänka sig att det förekommer en del bryderier i Luleå-lägret inför mötet med Malmös målvaktsstjärna när åttondelsfinalen drar igång i dag, men så verkar inte vara fallet.
– Det är klart att vi vet att det är en duktig målvakt men jag kan tycka att vi har ligans bästa, säger Johan Harju till NSD och lägger till:
– Och när vi kan göra mål på träning så borde vi kunna göra det även på match.

Den målvakt som Harju syftar på är självklart Joel Lassinantti, som vann Honken Trophy för två år sedan men varit lite mer upp och ner i år. Även om Harju föredrar sin egen lagkamrat framför Alsenfelt betyder det dock inte att han saknar respekt för Malmö-keepern.
– Han har varit bra. Vi analyserar allt men det som blir nyckeln är att försöka vara där framme och skymma och göra lite smutsiga mål och slå in någon retur. Det är den vägen man får gå, konstaterar Harju.

Powerforwarden Anton Hedman är inne på samma linje som sin kapten, där han menar att Alsenfelt inte alls är snäppet vassare än Lassinantti.
– Han är duktig, det är inget snack om saken. Han har spelat bra – men vi har också bra målvakter. Så jag tycker inte att de har en bättre målvakt än vad vi har. Vi ska ta oss in där och försöka göra det till en jobbig serie för honom, säger Hedman inför mötet med en av SHL:s främsta spelare den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL