170307 SkellefteŒs Joakim Lindstršm under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och Fršlunda den 7 mars 2017 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117 …
Skellefteå AIK

Säkrade ensam poängligaseger med 151 sekunder kvar

2011 blev Joakim Lindström poängkung i SHL första gången. Ikväll blev han det igen – även om det ett tag såg ut som att han skulle få dela titeln med Broc Little.

Amerikanen sköt nämligen 2-2 för Linköping i mötet mot Frölunda fyra minuter in på tredje perioden och gick då upp jämsides med Lindström i poängtoppen på 53 poäng. Där och då såg det ut att bli delad poängligaseger för första gången sedan 1995 när Per-Erik Eklund och Mika Nieminen hamnade på samma poäng.

Men Lindström såg till slut till att fixa ensam seger. Med 2.31 kvar i matchen mot Djurgården skickade han in en puck på mål som Pär Lindholm snappade upp och prickade in 1-1 med och därmed bröt han också den amerikanska dominansen i poängligarejset de senaste åren.
Derek Ryan och Ryan Lasch hade ju vunnit titeln de två senaste säsongerna.

Skytteligan vanns av Brynäs Kevin Clark på 23 mål. Flest assist gjorde Joakim Lindström, 36.