170309 LuleŒs Petter Emanuelsson jublar efter 3-0 under ishockeymatchen i SHL mellan LuleŒ och Ršgle den 9 mars 2017 i LuleŒ. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRN / Cop 116 …
SHL

Luleå och Djurgården knep de sista slutspelsplatserna

ANNONS

Det blev Luleå och Djurgården som tog de två sista platserna i slutspelet. Det var ju mellan de två och Karlskrona det stod om och till slut drog Karlskrona det kortaste strået när samtliga tre lagen gjort vad de behövde för att ge sig själva chansen i sista omgången.
– Jag är oerhörd glad, naturligtvis. Det var väl det stora målet när man tog över eftersom det nästan var omöjligt att komma topp sex, säger Luleås Petter Lasu Nilsson till C More

Snacket inför den sista omgången av SHL handlade närmast uteslutande om streckstriden om vilka två lag som skulle ta de två sista platserna till åttondelsfinalen.
Luleå och Karlskrona spelade hemma mot var sina avsågade lag, och inget av lagen hade några som helst problem att ta sig förbi de hindren.

Luleå vann mot Rögle med 4-1 och hade 4-0 redan efter två spelade perioder.
Karlskrona hade det lite trögare mot Örebro, även om slutsiffrorna skrevs till 4-0 till slut så tog det fram till andra perioden innan man gjorde sina tre första mål.
– Jag är oerhörd glad, naturligtvis. Det var väl det stora målet när man tog över eftersom det nästan var omöjligt att komma topp sex, säger tränaren Petter Lasu Nilsson till C More som även pekar på att bortaspelet varit dåligt under avslutningen av säsongen.
– Steppar vi upp bortaspelet så kan det nog bli bra.

För Luleås del var förutsättningarna enkla. Seger skulle innebära en slutspelsplats, oavsett hur det gick i övriga matcher. För Karlskronas del däremot krävdes det att Luleå eller Djurgården förlorade sina matcher och det fanns länge dramatik just runt det för Karlskronas del.

Djurgården spelade samtidigt borta mot Skellefteå, ett Skellefteå som till och från var i behov av att vinna för att behålla sin slutspelsplats som Färjestad vid två tillfällen var uppe och nosade på i sin bortamatch mot HV71.
Linus Hultström sköt 1-0 för Dif i första perioden och resultatet höll sig nära på matchen ut. Med två minuter kvar kvitterade Skellefteå, men Karlskrona behövde noll poäng från Djurgården för att passera och så blev det aldrig.

I åttondelsfinalerna, som inleds på lördag, spelar Färjestad-Djurgården och Malmö-Luleå. Fram tills Skellefteås kvittering mot Djurgården var det FBK-Luleå och Malmö-Dif som gällde.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL