VALLES PROFILER. Michelle Karvinen, Andrea Dalen och Jenni Asserholt blir tre stora profiler i damsemifinalerna, tror Valentina Lizana Wallner.
SDHL 1

Tidigare OS-målvakten tror på ny finalduell mellan giganterna: ”Kommer bli tajt”

ANNONS

De möttes i SM-finalen i fjol och Valentina Lizana Wallner tror att Luleå och Linköping kommer att mötas i år också. Här ger den forna OS-målvakten sin syn på semifinalerna mellan Luleå och HV71 samt Djurgården och Linköping.

Det blev skrällfritt i SDHL:s kvartsfinaler. Tipsen gick i princip som hockeysverige.se:s expert, Valentina Lizana Wallner, trodde. Det vill säga att Luleå, HV 71, Djurgården och Linköping gick till semifinal. Spelarna i Leksand, Modo, AIK och Brynäs får i sin tur ha lite ledigt innan en ny tuff sommarträning tar vid. I kväll startar semifinalspelet med matcherna HV71 mot Luleå och Linköping mot Djurgården.

Hockeysverige.se bad den tidigare OS-målvakten sia vidare om utgången i slutspelet och vem i respektive lag hon ser som lagets viktigaste kugge.

HV71 – Luleå
Lizana Wallner:
– Luleå kommer att vinna i två raka matcher. Dom var överlägsna, i alla fall skottmässigt, mot Brynäs. Där hade Brynäs Sara Grahn som stod upp bra. Luleå är enligt mig seriens bästa lag. Dessutom har man många starka profiler i laget. I kvartsfinalerna var det Michelle Karvinen som stod ut och öste in mål. Kommer hon i gång med målskyttet även mot HV71 så blir hon svårstoppad.
– HV71 är också ett riktigt bra lag och har överraskat på mig under hela säsongen. Man är väl värda att vara i semifinal, men det kommer att ta stopp där i och med att man får möta Luleå. HV71 har också många profiler med bland andra Riikka Välilä. Dessutom har dom Fanny Rask. Jag skulle ändå vilja lyfta fram Jenni Asserholt lite extra. Av det jag har hört från Modo var att hon var verkligen en av spelarna som stod ut i HV71. Hon är en spelare som visare vägen, en riktig ledare. Det spelar ingen roll vad det står i matchen, hon är den som alltid jobbar hårdast.

Linköping – Djurgården
Lizana Wallner:
– Jag ser Linköping som favoriter i den semifinalen, men är det något lag som skulle kunna vinna över dom så är det Djurgården. Det kommer bli tajt, men jag tror Linköping tar hem det med 2–1 i matcher. Linköping har fått ihop det bra som grupp och vann dessutom ganska klart, siffermässigt, mot AIK. Det har varit ganska många olika målskyttar i Linköping, vilket visar på en ganska stor bredd. Sedan har dom fått tillbaka Florence Schelling i målet, vilket har varit extremt viktig. Jag vill ändå lyfta fram Jennifer Wakefield som lagets stora profil. Hon har inte varit med så mycket i poängprotokollet under slutspelet, men om hon kommer igång nu så kommer det betyda mycket eftersom hon är en av världens bästa spelare. Jag tror faktiskt att det är så att hon måste komma igång om Linköping ska gå hela vägen.
– Djurgården har förstärkt extremt mycket på framför allt backsidan. Det är nog också anledningen till att det har gått bättre för dom senaste tiden. Trots allt är det väldigt upp och ner. Ena kvartsfinalen mot Leksand höll Djurgården på att förlora men den andra vann dom med 8-0. I den matchen gjorde Andrea Dalen fem mål! Den femman med Andrea, Tina (Enström) och Hanna (Olsson) har verkligen kommit i gång. Jag vill plocka fram just Andrea Dalen som Djurgårdens viktigaste profil. Kommer hon igång med sitt målskytte kommer det bli en väldigt målrik och kul matchserie.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL