170307 LuleŒs trŠnare Petter Lasu Nilsson under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och LuleŒ den 7 mars 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …
SHL

Bortamörkret fortsätter – riskerar missa slutspelet: ”Inte beredda att betala priset”

ANNONS

Luleå kom till match mot HV71 i Kinnarps Arena med åtta raka förluster på bortaplan. Det blev en nionde efter att hemmalaget relativt komfortabelt kunde vinna med 6-0. Nu riskerar Luleå att missa slutspel.
— Vi spelar väldigt spänt hela matchen i princip, sa Luleås Petter Lasu Nilsson efter matchen.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE)
Det spekulerades inför om matchen skulle hinna starta i tid eller ej. Anledningen till det var att Luleå hade problem med flygplanet på nerfärden till Jönköping. Allting redde dock ut sig och några minuter i 18 klev de av bussen utanför Kinnarps Arena.
Ser man till skottstatistiken i den första perioden (15-4) till HV71) kan man tro att reseproblemen påverkade Luleå en smula.
— Det läckte ut syrgas i planet och de fick flyga upp en ny maskin till oss från Umeå, berättar Luleåtränaren Petter Lasu Nilsson för hockeysverige.se efter matchen.
— Det är sånt man får räkna med, även om det inte var den optimala uppladdningen. Men så är det ibland.
Påverkade det er någonting?
— Nej, det påverkade inte vår prestation idag. Absolut inte.

Första perioden blev mållös och 0-0 stod sig ända till 13:44 av den andra perioden när Mattias Tedenby efter en spelvändning gjorde 1-0. Tedenby använde en Luleåback som ”screen” och överlistade Joel Lassinantti i bortalagets mål.
Bara sekunder senare var det Oscar Sundhs tur att näta för hemmalaget efter en spelvändning där Pär Arlbrandt fint spelade fram Sundh som på bästa Mats Sundin-manér la upp den bakom målvakten med en  backhand.
— Jag ser redan första bytet att man inte är riktigt där. Man ser trött ut och vad det beror på vet jag inte. Jag tror det är 13-2 i tekningar i den första perioden, berättar Petter Lasu Nilsson.
— Man är inte beredda att betala priset för att vinna matchen.

HV71 var det bättre laget sett till hela matchen och deras seger kändes aldrig hotad. Simon Önerud satte dit trean med halva den tredje perioden spelad. Luleå fick sedan möjlighet i spel fem mot tre i 40 sekunder men hemmalaget redde ut det hela och när de sedan blev fyra utespelare på banan kunde David Ullström göra sitt första mål sedan återkomsten i HV-tröjan. Martin Thörnberg ökade sedan på till 5-0 innan Kristofer Berglund fastställde slutresultatet 6-0 i powerplay med minuten kvar av matchen.

Rafflande avslutningsmatch

Luleås förlust innebär att torsdagens match mot Rögle på hemmaplan gäller oerhört mycket i kampen mot, främst Karlskrona som jagar två poäng bakom, i slutspelsstriden.
— Vi har årets viktigaste match framför oss och det går inte att trycka ner sig själv i gyttjan. Men just nu känns det surt, det måste jag erkänna, säger Luleåtränaren.
— En 6-0-torsk inför den matchen var inte det bästa vi behövde. Men vi har allt i egna händer och vi vill vinna sista matchen i serien och gå till slutspel. Förlorar vi har vi inget där att göra. Vi måste se möjligheterna.

Luleå förlorade sin förra bortamatch mot Färjestad med 5-0, bara för att komma tillbaka på hemmaplan och besegra Leksand med 5-2. På hemmaplan är norrbottningarna starka just nu.
— Vi kom tillbaka och vi har vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Men vi måste upp i bättre prestation än så här, förklarar Petter Lasu Nilsson och syftar på förlusten mot HV71.
Grejar ni slutspelsplatsen?
— Absolut, slår Luleåtränaren fast.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL