Stefan Stéen.
SHL

Efter tuffa säsongen – nu höll han andra raka nollan: ”Bara att tacka och ta emot”

ANNONS

Stefan Steens hemkomst till Värmland har stundtals varit tuff, men den sista tiden har spelet stämt allt bättre för målvakten. I kväll höll han sin andra raka nolla när Färjestad körde över Luleå med 5–0 på hemmais.
– Det är bara att tacka och ta emot när backarna spelar så bra, säger han till C More.

Han har hunnit med att bli svensk mästare i både Skellefteå och Växjö. Men då i rollen som andrekeeper. Förhoppningen med flytten hem till Värmland och Färjestad inför den här säsongen var att Sunnefostrade Stefan Stéen skulle kunna utmana norrmannen Lars Haugen om förstaspaden, men det har varit tufft. Åtminstone fram till senaste tiden.

Kvällens nolla när Luleå besegrades med 5–0 i Löfbergs Arena var hans andra på lika många matcher. Stéen har vunnit fyra av sina fem senaste starter och fått upp sin räddningsprocent på godkända 91,1 efter uppryckningen.

Efter nollan mot Luleå prisar han dock sina utespelare.
– Killarna backcheckade bra och hjälpte mig. Det var några returer jag var missnöjd med, men då hjälpte mina backar mig väldigt bra så det är bara att tacka och ta emot när de spelar så bra, säger han till C More.
– Jag gjorde del bra, men hade lite tur också och det är väl nära att de får in nån puck där nån gång. Nollan är skön, men framför allt tre poäng.

Färjestad utnyttjade sina powerplay och Luleås slarv till fullo i kväll. Gästernas juniormålvakt Filip Gustavsson hade inte speciellt mycket hjälp av sitt försvar. Efter matchen var det dock mer irritation över domarnivån än den egna insatsen i Luleålägret. Framför allt störde sig tränaren Petter Lasu Nilsson på ett par kostsamma utvisningar som laget fick för att ha drivit på kassen
– Den på Kael (Mouillerat tidig i andra perioden) är helt horribel. Han blir inknuffad på mål och blir utvisad. Ska vi ta för de situationerna, då är vi farligt ute i svensk hockey. Ska vi hålla på så måste vi börja med andra regler, att man inte får gå på mål. Tyvärr tar det lite död på vår energi när det blev som det blev, säger Lasu Nilsson.

Färjestad fick mål från Alexander Johansson, tillbaka efter sin avstängning, Mikael Woikstrand, Rasmus Asplund. Joakim Nygård och Per Åslund. Trots vinsten tar man sig inte närmre en topp sex-placering. Eftersom Skellefteå besegrade Linköping är det fortfarande fem poäng upp till en direktplats i kvartsfinalspelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL