FÖRSTA MÅLET PÅ TIO MATCHER. Erik Christensen fick stopp på sin måltorka i kväll.
SHL

Äntligen, Erik – bröt djup måltorka när HV tog femte raka

ANNONS

HV71 är fortsatt heta i SHL. 5–2-segern mot Karlskrona var den femte i ordningen och laget har nu tagit rygg på Växjö i kampen om seriesegern. Dessutom fick den kanadensiske stjärnan Erik Christensen äntligen göra mål – efter tio raka matcher utan nätkänning.

HV71 är ett av SHL:s formstarkaste lag. Efter tunga segrar mot Skellefteå, Frölunda och Brynäs kom det en ny trepoängare i bortamötet med Karlskrona. Ted Brithén bidrog med två av målen medan Erik Christensen bröt en tio matcher lång måltorka genom att sätta det matchvinnande 3–1-målet i 5–2-segern.

Christensen, som har varit en produktiv spelare för HV71 under sina fyra säsonger i klubben, hade bara mäktat med en assist under sin måltorka.

För Ted Brithén har säsongen handlat med om passningspoäng än mål, men i kväll var det han själv som fick ta emot mackorna. Först spelade nyförvärvet David Ullström fram den tidigare lagkaptenen till 1–0 och därefter var det Pär Arlbrandt som gav honom fritt fram att pricka in 4–1 i tredje perioden.
– På det andra har jag lite tur att den tar på backens klubba. Det var visst Mattias Karlsson och det var ju lite kul, säger Brithén till C More och syftar på den forne lagkamraten från HV71.

Mattias Tedenby och Lias Andersson satte också varsitt mål för HV, som är två poäng bakom serieledande Växjö med en match mer spelad.

För KHK var det första förlusten efter två raka vinster. En förlust som gör väntan på Djurgårdens möte med Malmö i morgon extra plågsam. Djurgården är två poäng bakom KHK med en match mindre spelad.
– Vi möter ett för dagen bättre lag på alla poster. Rent taktiskt gör vi inte mycket fel, det är andra saker som brister, säger KHK-tränaren Ove Molin.
– Vi måste spela bättre ishockey än vi gör i dag och det måste jag tro att vi kan göra.

Den här artikeln handlar om: