Marcus Jonsson.
Västerås IK

Björklöven tog chansen i Mora – jättedrama att vänta i Umeå på fredag

ANNONS

De stod inför svårast möjliga utmaning i form av ett möte med seriesegrarna Mora på bortais. Björklöven klarade av att få med sig tre poäng därifrån och har därmed allt i egna händer inför ödesmötet med Västerås hemma i Umeå på fredag.

Det blir en riktig ödesmatch i Umeå på fredag. Det såg Björklöven till genom att bortabesegra Mora med 3–2 på onsdagskvällen. Umeålaget är nästjumbo inför den sista omgången, men är bara en poäng bakom Västerås ovanför kvalstrecket. Ett Västerås som besegrade jumbon Södertälje med 5–3 hemma i ABB Arena.

Fredagens möte blir avgörande för vilket lag som tvingas kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan och vilket lag som slipper. Utöver en poängs försprång har Västerås även målskillnaden på sina sida med -27 mot Björklövens -45. Det gör att västmanlänningarna skulle kunna ha råd att förlora matchen via förlängning eller straffar och ändå undvika kval.

I Mora blev Marcus ”Messy” Jonsson stor matchvinnare för Björklöven. 5.28 före slutet satte han det matchvinnande 3–2-målet som ger västerbottningarna hopp. Backarna Jonas Emmerdahl och Mikko Pukka blev också målskyttar för gästerna medan Viktor Amnér och Kevin Goumas replikerade för Mora.

I Västerås fixade fem olika målskyttar segern för hemmalaget. Stefan Gråhns, Linus Svedlund, Simon Karlsson, Jonte Berg och Mikael Frycklund noterades för mål. SSK-kaptenen Johan Skinnars blev tvåmålsskytt medan Felix Maegaard Scheel gjorde det tredje.

Den här artikeln handlar om: