Johan Gustafsson.
SHL

Tog igen 0–3-underläge – ändå blev det torsk i Göteborg: ”Ger bort 20 minuter i mitten”

ANNONS

0–3 inför tredje perioden. Då tog Frölunda sig i kragen och sköt tre raka mål. Men toppmötet med Linköping slutade ändå i besvikelse.
– Det är synd att vi ger bort 20 minuter i mitten, säger lagkaptenen Joel Lundqvist efter strafförlusten.

”Det är bara 3–0”, sa Joel Lundqvist hälften på skoj, hälften på allvar inför tredje perioden av Frölundas hemmamöte med Linköping. 20 spelminuter senare hade han själv fullbordat upphämtningen genom att sätta 3–3 med 27 sekunder kvar av ordinarie matchtid.

Det var en välkommen rannsakan från ett Frölunda som haft sin beskärda del av svaga insatser senaste tiden med bottennappet mot Leksand i fredags som det mest tydliga exemplet.
– Det är ett helt annat spel, mer attack och aggressivitet över hela banan. Det är bara synd vi ger bort 20 minuter i mitten. Det känns ändå surt att torska när vi har lägen, säger Lundqvist till C More och syftar på andra perioden där laget släppte in två tidiga mål och försatte sig i det prekära läget.

Ja, för mer än en poäng blev det inte för Frölunda. Trots ett gyllene läge att avgöra i slutsekunderna av förlängningen, där Patrik Carlsson och John Nyberg kom fria med Marcus Högberg, gick matchen till straffar där både Broc Little och Marcel Müller överlistade inbytte Dan Bakala i hemmamålet.
– Vi är bra i de två första perioderna, men sedan går vi ned oss i tredje. Det var ändå skönt att vi kunde fixa två poäng, säger Müller, den tyske forwarden som anslöt till LHC innan transferfönstret stängde, till C More.

Segern var LHC:s sjunde under februari månads nio matcher och gör att de nu är tvåa i tabellen, tre poäng efter serieledande Växjö och en före HV71 och Frölunda.

LHC fick mål från Henrik Törnqvist, Ken Andre Olimb och Jakob Lilja medan Sean Bergenheim och John Nyberg nöp dit varsin puck innan Lundqvist kvitterade.

Den här artikeln handlar om: