Nyheter
MJÖRNBERG: Jag recenserar klyschorna i playoff 1-valet

En valprocedur innebär tillfälle för stjärnor att bryta sportens inmutade dödstristess (läs klyschor) och verkligen skina. Hur blev det med den saken i samband med playoff 1-valet?

Valet till playoff 1 var spännande och bjöd på några i mina ögon aningen oväntade val. Men det hela mynnade i slutändan ut i sex klart intressanta matchserier enligt följande.

Väsby-Tranås
Vimmerby-Skövde
Piteå-Örnsköldsvik
KRIF-Borlänge
Nybro-Kalix
Hudiksvall-Asplöven

I samband med valproceduren kom ju dessutom representanter för samtliga klubbar till tals och fick kommentera valen. Ett lysande tillfälle att positionera sig och göra ett statement eller något man bara måste försöka städa av med ett batteri av klyschor som gör att ingen riskerar att få minsta lilla extra tändvätska?

I vanlig ordning blev det naturligtvis mindre av det förra än av det senare. Av någon outgrundlig anledning ligger det ju i sportens dna att man vid dylika tillfällen ska säga något som är så intetsägande som möjligt istället för att ta tillvara på sin tid i rampljuset och faktiskt skapa underhållning och sälja sin idrott. Det blir gärna klyschornas ABC.

Men eftersom jag älskar dem som faktiskt vågar kasta det lågmält försiktiga åt sidan och proppar klyschorna i soptunnan för att istället bjuda på sig själva väljer jag givetvis att recensera uttalandena från valproceduren.

Visst fick de flesta snacka utifrån ganska ledande frågor från geografiprofessor Eng, vilket givetvis inte är lysande förutsättningar för att ta scenen i besiktning och verkligen sväva ut, jag är fullt medveten om det. Men vissa tog i alla fall ut svängarna lite. Utan att det för den sakens skull var någon hejdundrande föreställning med klackarna i taket.

Eftersom ingen bjöd på något extraordinärt nöjer jag mig med två kategorier. Godkänt och Njaa.

GODKÄNT
Hudiksvall – Lars ”Lillis” Lövblom
”Man får det man förtjänar. Jag har varit inställd på att det skulle bli Asplöven”
”Det kommer bli en tuff jämn match, tre matcher troligen”
Kommentar: Hudiksvall fick inte välja, man fick finna sig att ta det som blev över. Lövbloms spontana kommentar var klockren.

Piteå – Jonatan Glader
”E4an är bra plogad söderut”
”Vi kommer möta ett lag som är offensivt starka, men vi har en god defensiv så vi antar den utmaningen med glädje”
Kommentar: Passningen kring att Piteå väljer Örnsköldsvik istället för Kalix några färre mil bort var kul och självförtroendet ”vi är bättre än dem” som tydligt signaleras mellan raderna gillar jag. Klart godkänt.

KRIF – Per Ljusteräng
”Vi förstod att det skulle bli så här för vår del så det är inget val utan mer ett faktum”
”De andra, både Asplöven och Kalix, ligger ju 150 mil ifrån oss, det är dumt att utmana ödet med det nu. Det är en stor skillnad på ekonomi med att resa till Borlänge kontra Norrland”
Kommentar: Per Ljusteräng är skön på det sättet att han inte broderar, han går rakt på sak och säger som det är. ”Vi väljer inte Borlänge för att vi vill utan för att vi måste”. En motivering som förtjänar godkänt betyg.

Nybro – Andreas Holfelt
”Någonstans visste vi att vi skulle få åka långt eller riktigt långt, det får vi ta”
”Man är ju inte dummare än så, man ser ju hur Sverige är byggt, ingen överraskning att det var vad vi hade att välja på”
”Det känns som det kan passa oss lite, det är svårt vad man än väljer”
Kommentar: Han fick in en rätt trist klyscha på slutet, men dessförinnan ska Holfelt ha cred för sitt smått galjhumoristiska konstaterande att Sverige är problematiskt avlångt i ögonen på småländska Hockeyettan-lag som ska välja playoff-motstånd.

Asplöven – Urban Lahti
”Det känns skönt att vi har 2-0 i matcher på dem i ryggen. Jag tror vi vinner med 2-0 i matcher”
Kommentar: Inget snack om att vara någon underdog här inte, Lahti är uppriktig och lägger pressen på sitt eget (så här långt) underpresterande lag. Jag gillar det.

Väsby – Viktor Tuurala
”Vi är väl medvetna om att det är sex lag som alla hoppas att vi väljer dem”
”Det finns bara bra hockeylag kvar. Vi vet att det är ett duktigt hockeylag, men vi har vårt spel och vet vad vi kan, vi jobbar därifrån”
Kommentar: Mycket standardklyschor här, men någonstans måste man ändå uppskatta ambitionen att försöka trolla fram någon form av underdogskap trots att laget är rankat högst av alla som får välja. Det gör att det blir ett svagt godkänt.

NJAA
Vimmerby – Eric Karlsson
”Någonstans vet vi att alla lag som gått vidare är fantastiskt bra på den här nivån”
”Vi har en känsla av att vi har bra koll på dem. Vi var rörande överens om vad vi skulle välja”
Kommentar: Visst, det är pluspoäng på att inte hymla med att det var ett enkelt val, men lite mer än standardformulär 1A i klyschväg krävs för att kräla sig upp på godkänd nivå.

Örnsköldsvik – Thomas Högström
”All respekt för Piteå vi har haft två tuffa matcher mot dem under säsongen”
”Vi vill vara med och leka vi också, vi ser fram emot de här bäst av tre matcherna”
Kommentar: Som sämre rankat lag som väljs av en av de riktigt stora favoriterna är det naturligtvis inte mycket material att jobba med. Det blev kort och gott sanningen så tråkig som den är i det här fallet.

Tranås – Challe Franzén
”Alltid skönt att bli vald, det ger alltid lite extra tändvätska”
”Väsby är favoriter, de har ju gått till Allettan och blivit högst rankade, men det är inte så att vi är rädda”
Kommentar: Är det verkligen alltid skönt att bli vald? Själv skulle jag vilja påstå att bara det faktum att man kan bli vald innebär att man har gjort en sämre säsong än laget man ska möta.

Skövde – Hasse Ljunggren
”Det ska bli jättespännande att möta Vimmerby igen, det har varit jämna matcher som slutat med uddamålet i båda, det ser vi fram emot”
”Vi går in i playoffet som underdog i och med att vi är lägre rankade och slår ur underläge”
Kommentar: Underdog, jaha. Slår ur underläge, jaha. Det kanske är sant, men det är inte direkt så att man tänker wow.

Borlänge – Jeff Jakobs
”Det var ungefär vad jag hade tänkt att han skulle svara”
”De går inte som favoriter och vi som underdog. Vi är nöjda men inte mätta”
Kommentar: Vill man glömma att man slog motståndaren som just valde ens eget lag för bara några dagar sedan så kan man naturligtvis göra det. Men att Jakobs visste ungefär vad Ljusteräng skulle svara när han valde Borlänge är betydligt mer sant än att dalkarlarna skulle vara någon form av underdog i den här serien.

Kalix – Petter Kristoffersson
”Vårt starkaste kort är vårt kollektiv, vi har slagits hela året med kniven mot strupen, vi ska fortsätta göra det”
”Vi vill vinna varje match vi ställer upp i och vinner man inte är man besviken”
Kommentar: Hockey går ut på att vinna, det är lika sant som det är slentrianmässigt att höra tränare berätta att de vill vinna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten