Stefan Ladhe.
Nyheter

Landslagets viktiga doldis: ”Spelade aldrig A-lagshockey – men jag brann för hockeyn”

Han syns ofta i samband med Tre Kronors samlingar och turneringar, men kommer sällan till tals. Hockeysverige.se beslutade sig för att ändra på det. Här får ni träffa och lära känna Tre Kronors alldeles egen målvaktsguru Stefan Ladhe.
– Jag spelade aldrig A-lagshockey, men hockeyn var det jag brann för, berättar målvaktstränaren om vägen till landslagshockeyn.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Trots att Stefan Ladhe har en väldigt viktig funktion inom Tre Kronor får han sällan några rubriker. Men det är han som ser till att målvakterna i landslaget är som bäst när det gäller i Tre Kronor. Vad bottnar det här intresset för målvaktsjobbet i och hur jobbar Ladhe med Tre Kronors målvakter? Hockeysverige.se slog sig ner i Svenska Ishockeyförbundets lokaler för en intervju med Ladhe.
– Från det jag var så liten att jag blev matad av mamma så var jag ”impad” av ”Honken” (Leif Holmqvist). Jag vet faktiskt inte vart det kommer ifrån, men på något vis har det här med målvakter funnits med från början. Det gäller nog för flera av oss som håller på med det här att ”nörderiet” kom tidigt, säger Ladhe som givetvis stod i mål som ung grabb hemma i Bålsta.
– Jag spelade upp till A-junioråldern. Sedan satt jag på bänken någon gång för Division 2 laget hemma i Bålsta, men jag spelade aldrig A-lagshockey. Det var för bra målvakter i A-laget så jag kände inte att jag var nära, men hockeyn var det jag brann för.
– Först var jag lagtränare under tre säsonger. Sedan gick jag en målvaktskurs, vilket inte var så vanligt då. Det var bara en sådan kurs var tredje år eller liknande. Kursen var i Luleå och det var Thomas Magnusson som höll i den. Han och jag satt på samma plan hem. Jag var säkert väldigt jobbig med alla mina frågor medan han bara ville hem efter haft kursen. Det var så allt började.

Efter det växte Stefan Ladhes intresse för att utbilda målvakter.
– Jag gick utbildning, Steg 3, som vanlig tränare. Där gjorde jag ett specialarbete om målvaktsträning tillsammans med Mats Waltin. Vi träffades några gånger, skrev, gjorde en film och så vidare. På den kursen träffade jag Thomas igen. Då frågade han mig om jag var intresserad av att jobba tillsammans med honom i Djurgården, så jag började där på ungdoms- och juniorlagen.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

”PÅ DEN TIDEN FANNS DET INTE SÅ MÅNGA MÅLVAKTSTRÄNARE”

Säsongen 2009/10 får den tidigare juniormålvakten i Bålsta chansen till ett av Sveriges finaste jobb som målvaktstränare, att jobba med Tre Kronors målvakter.
– Jag började ganska tidigt i landslagsverksamheten, 1995. På den tiden, vilket man ska komma ihåg, fanns det inte så många målvaktstränare.
– När jag började i Djurgården tyckte Stockholms Ishockeyförbund ”Oj, vad bra, vi behöver målvaktstränare till TV-pucken, utbildningar och kurser”. Ganska snart fick jag frågan av Harald Lückner, som var förbundskapten på U20-landslaget, om att vara med där. Jag var med honom någon sväng, men på den tiden var det mer att jag var med på träningslägren men inte på VM. Även då VM gick i Sverige då 80:orna spelade var jag bara med på lägret. Sedan fick jag följa turneringen på TV. På sin höjd hade vi lite telefonkontakt.
– Så var det inledningsvis, men på riktigt kan man säga att det blev då Pelle Mårts kom in på U20 med 88:orna. Då hade vi redan jobbat lite ihop både i AIK och HV71. Sedan blev det ett naturligt steg för mig att följa Pelle då han tog över Tre Kronor.
– Pelle var inte helt säker på att han ville ha Tre Kronor efter U20. Han sa att hans skulle fundera men om Pelle skulle ta jobbet ville han att jag följde med. Nu blev det så och givetvis var det jättestort för mig.

Hur ser ditt jobb ut inför och under en VM-turnering?
– Vi har alltid några veckor ihop innan VM. Under dem veckorna förbereder vi oss mycket inför VM oavsett vilka spelare vi har med. Det är en ganska lång startsträcka. I början av april har vi spelarna som åkt ur SM-slutspelet och kanske några unga spelare som ska göra sina första landskamper i Tre Kronor. Då är det ett jobb med det laget såklart med träningar och att vi ska spela matcher under de här veckorna.
– Förutom det så har vi mycket möten, hur går det i NHL, vilka kan vi få loss, vilka är skadade och så vidare. Naturligtvis måste jag hålla koll på hur målvakterna ser ut, hur mycket har killarna spelat, vilka är tillgängliga, vilka går inte till slutspel och en massa sådana saker. Sedan byter vi spelare successivt beroende på hur folk blir tillgängliga.
– För mig är det precis som det är för alla målvaktstränare, att jag jobbar med målvakterna beroende på vad de behöver. Vi har alltid tid på isen och har alltid haft så länge jag varit med. Vi startar alltid med målvakterna så vi kan ge dem killarna vad de behöver, en bra uppvärmning och sedan kommer laget. Då kan vi starta i tempo i stället för att börja med att värma upp målvakterna.    
– Det är viktigt för mig att ge den stöttning som målvakterna behöver. Är det tre olika målvakter som det är på ett VM så är det också tre olika människor och behov. I flesta fallen känner jag killarna antingen lite eller mycket sedan tidigare eftersom jag har hållit på en stund med det här. Det är viktigt så vi kommer in på viktiga sakerna snabbt och inte har så mycket startsträcka som det kan vara om vi inte känner varandra bra sedan tidigare. Jag tror också att jag är ganska öppen och kan lyssna in vart de ligger i sin träning.

Du har inte ett vanligt målvaktstränarjobb utan får jobba med tre målvakter som oftast har helt olika spelstil, pusslar du ihop det här med killarnas målvaktstränare eller?
– Inte så mycket utan jag tycker att det är viktigare att lyssna på målvakterna själva Men i juniorlandslaget tyckte jag att det var viktigt att prata med deras målvaktstränare. I Tre Kronor är det ändå vuxna killar som har koll på sitt spel. Sedan kan jag gärna återkoppla efter en turnering. Det tycker jag är viktigare i så fall. Jag har ändå ett par andra ögon än han som ser den här killen varje dag. Jag tycker att det är viktigt att ge den bilden också.

Hinner du lära ut någonting eller handlar det bara om underhåll?
– Det beror på. Vissa saker som vi jobbade på med Henke (Lundqvist) under World Cup var lite nytt för honom. Han måste bjuda in till det också. I grunden ska vi underhålla och se till att han hittar en bra nivå. 
– Jag är lite tekniknörd vilket kanske inte alla målvaktstränare är. Då har jag mer att ge till en målvakt som inte är van att få det. Det är oftast småsaker som att vrida upp höften i vissa situationer eller komma nära till nästa puck eller returen.
– Jag filmar mycket på träning och det är lätt att titta på det tillsammans efteråt för att hitta små detaljer som man kan göra bättre. Saker som kan bli en ”aha-upplevelse” för målvakten. Däremot kan jag inte gå in och ändra något eller tänka ”nu ska vi se vad jag kan göra åt honom”. Han har tagit sig dit för han är duktig.


Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

”NÅGRA JAG TYCKER ÄR MER INTRESSANTA FÖR OSS”

Det är några dagar mellan landslagslägren, men även då håller Stefan Ladhe sina målvaktstränarögon öppna.
– Jag tycker att det är jätteviktigt att följa med vilka det var som spelade igår och så vidare. Då har jag ett gäng som jag följer. Framför allt när jag ska kolla på målvakter för turneringarna under säsongen tittar jag i första hand i SHL och KHL.
– Sedan hänger jag med i NHL, men det är inte lika viktigt tidigt på säsongen. Exempelvis, hur många matcher Jhonas Enroth spelat ser jag i slutet av säsongen. Naturligtvis vill jag ändå veta hur det går för alla våra målvakter, men det är mer att jag har en allmän koll.

Har du ett uttalat gäng målvakter som du följer eller har du koll på samtliga svenska målvakter i SHL?
– Det är några som jag tycker är mer intressanta för oss…

Är det du som plockat fram dessa?
– Ja och det är flera stycken naturligtvis. Att exempelvis Johannes Jönsson går jättebra i Karlskrona, det får han göra, men han ska inte vara med i landslaget efter det att han spelat tio matcher i SHL. Så har vi tänkt ganska många gånger. Oscar Alsenfelt gjorde en jättebra förstasäsong i Leksand. Klart att jag såg det, men det första jag gör är inte att plocka ut honom till ett landslagsläger för att spela matcher mot ryssarna. Vad hade hänt när han kom hem därifrån? Det hade kunnat vara botten för honom. Jag vill att målvakterna ska ha lite mer erfarenhet än att bara spela sin första säsong i SHL och kommer fram där som ett stjärnskott. Vi har så pass många bra målvakter att ta som kan spela de här tuffa matcherna.

Hur delaktig är du i själva laguttagningen?
– Vi pratar såklart, så här tycker jag. Är det någon som inte förbundskaptenen tycker lika som mig om så vill han veta varför jag föredrar honom. Utefter det tar vi ett beslut.
– Det är inte så att förbundskaptenen frågar vilka vi ska ha och jag säger två namn och sedan blir det dem. Vi för alltid ett samtal kring det.

Det är bara Henrik Lundqvist och till en viss del Robin Lehner som är ordinarie i NHL, hur tänker du kring det?
– Det är ingen bra situation. Det hade varit mycket bättre om killarna hade haft en eller två säsonger som back- up och sedan tagit över. NHL funkar inte riktigt så. Jag tycker att det är svårt att sätta en stämpel på hur vi utvecklar våra målvakter genom att räkna våra förstamålvakter som Finland kan ha gjort. Finnarna har så pass många fler.
– Allt beror på när jag kommer till NHL, vilket lag kommer jag till och vem konkurrerar jag med. Det är många sådana saker som spelar in. Det handlar egentligen inte om kvalitén på målvakten utan kommer du till ett lag där det finns en uttalad förstamålvakt, som i L.A (Los Angeles Kings) förra säsongen där (Jonathan) Quick vill stå varje match, då spelar det ingen roll hur bra den andra målvakten är.
– Givetvis vore det optimala att våra målvakter åker dit och tar första spaden. Därför blir det intressant att följa den här säsongen eftersom det är flera av våra målvakter som snäppat upp lite grann och är närmare att spela fler matcher. Bland annat då Jacob Markström. Han har haft några säsonger där borta då han har fått växa in i det. Egentligen skulle ”Markan” få den där rollen i Florida för väldigt många år sedan, man förutspådde det åtminstone. Nu tog inte han den chansen på det sättet som han kan göra nu då han är mer rustad för det, avslutar Stefan Ladhe.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 24 januari
19:00 Frölunda - Örebro SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Oskarshamn SHL
onsdag 25 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - Florida Panthers NHL
01:00 Detroit Red Wings - San Jose Sharks NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Minnesota Wild NHL
01:00 Montreal Canadiens - Boston Bruins NHL
01:30 New Jersey Devils - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Buffalo Sabres NHL
02:30 Nashville Predators - Winnipeg Jets NHL
03:00 Arizona Coyotes - Anaheim Ducks NHL
03:00 Colorado Avalanche - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Kristianstad - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 SDE - HV 71 SDHL
19:00 Modo - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - Modo SDHL
torsdag 26 januari
01:00 Toronto Maple Leafs - New York Rangers NHL
01:00 Ottawa Senators - New York Islanders NHL
02:30 Dallas Stars - Carolina Hurricanes NHL
03:30 Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets NHL
04:00 Seattle Kraken - Vancouver Canucks NHL
18:00 Leksand - Modo SDHL
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Luleå - Rögle SHL
19:00 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 Örebro - Oskarshamn SHL
19:00 Malmö - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Växjö SHL
19:00 Brynäs - Timrå SHL
fredag 27 januari
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
01:00 Washington Capitals - Pittsburgh Penguins NHL
02:00 Minnesota Wild - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - New Jersey Devils NHL
02:00 Winnipeg Jets - Buffalo Sabres NHL
03:00 Colorado Avalanche - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - St Louis Blues NHL
03:00 Calgary Flames - Chicago Blackhawks NHL
18:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Tingsryd Hockeyallsvenskan
20:30 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
lördag 28 januari
01:00 Carolina Hurricanes - San Jose Sharks NHL
01:00 Florida Panthers - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators NHL
01:00 New York Islanders - Detroit Red Wings NHL
02:30 Dallas Stars - New Jersey Devils NHL
04:00 Seattle Kraken - Calgary Flames NHL
04:00 Vancouver Canucks - Columbus Blue Jackets NHL
15:15 Malmö - Brynäs SHL
15:15 Timrå - Linköping SHL
15:15 HV 71 - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Rögle SHL
18:00 Djurgården - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 Södertälje - AIK Hockeyallsvenskan
18:00 Leksand - Örebro SHL
18:00 Oskarshamn - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
19:00 HV 71 - AIK SDHL
19:45 Davos - Zug National League
21:00 Colorado Avalanche - St Louis Blues NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
söndag 29 januari
01:00 Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks NHL
01:00 Ottawa Senators - Montreal Canadiens NHL
01:00 Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - Vegas Golden Knights NHL
03:00 Minnesota Wild - Buffalo Sabres NHL
04:00 Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Seattle Kraken - Columbus Blue Jackets NHL
04:30 Anaheim Ducks - Arizona Coyotes NHL
14:40 Leksand - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Björklöven Hockeyallsvenskan
15:00 Tingsryd - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Östersund - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Modo - Västerås Hockeyallsvenskan
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
23:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
måndag 30 januari
19:00 Linköping - Djurgården SDHL
19:00 Brynäs - Luleå SDHL
tisdag 31 januari
02:00 Winnipeg Jets - St Louis Blues NHL
19:00 Rögle - Leksand SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Linköping - Färjestad SHL
19:00 Växjö - Örebro SHL
19:00 Brynäs - Skellefteå SHL
onsdag 01 februari
01:00 Montreal Canadiens - Ottawa Senators NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Washington Capitals NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings NHL
18:00 Luleå - Modo SDHL
19:00 Södertälje - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Tingsryd Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten